vegansk rå blomkålsalat oppskrift vegetarbloggen

Rå salat med blomkål

Supersunn og skikkelig smakfull salat med nydelig tahinidressing. 

Innrømmelse: Jeg hadde ikke trodd at dette skulle bli særlig godt. Men jeg hadde salat-tema på en foreningskveld, og hadde lyst å gjøre noe helt rått også. Jeg gikk for å rive masse grønnsaker, og lage en helt enkel dressing med tahini og litt urter, og til min relativt store overraskelse så skrøt jentene VELDIG av denne. Skikkelig kjekt! Salaten er vel nesten så sunn som det går an å få den, med masse blomkål, gulrot og spinat, samt litt eple og rosiner for friskhet og sødme.

Disclaimer: Salaten er strengt tatt ikke helt rå, da tahinien vi bruker i dressingen kan være laget av varmebehandla sesamfrø. Vil du ha den helt rå så kan du lage det selv av rå sesamfrø som du kjører til en puré i en foodprocessor.

Ingredienser til 2 porsjoner:

 • 200 g spinat
 • 0,5 blomkål
 • 1 gulrot
 • 1 eple
 • 1 kvast bladpersille
 • 3 ss rosiner
 • 3 ss sesamfrø

Dressing: 

 • 1 kvast mynte
 • 3 ss tahini
 • 0,5 sitron
 • salt og pepper

Framgangsmåte: 

Her er det så desidert et pluss om du har foodprocessor med en sånn plate som kan gjøre grovriving. Hvis ikke så duger et vanlig rivjern på blomkål, gulrot og eple, men jeg ville ha finhakket spinaten.

Okei, så riv spinat, blomkål, gulrot og eple. Grovhakk persille. Ha i en bolle og rør inn rosiner og sesamfrø. Vend til slutt inn dressingen (oppskrift under). Skal du ikke servere salaten rimelig kjapt så dekker du den til og setter i kjøleskap fram til servering.

Dressing: 

Finhakk mynte. Ha i en skål og rør inn tahini og sitronsaft. Vær gjerne litt forsiktig med sistnevnte, det skal ikke smake for mye sitron. Smak til med salt og pepper. Du kan også bare ha alle ingrediensene i foodprocessoren og kjøre til det er jevnt, så slipper du hakking og røring.

FLERE GODE SALATOPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *