

Couscous med ovnsbakt pastinakk
Nydelig middagsrett som også fungerer som tilbehør. Lager du stor porsjon så duger restene utmerket til lunsj dagen etterpå.
Dette er et perfekt eksempel på hvordan jeg mener at vegansk mat skal være. Her er det ingenting som erstattes av noe. Retten består kun av gode, rene råvarer, og du får en god miks av næringsstoffer. Couscousen metter godt, pastinakken er full av umami, og er en fin kontrast i tekstur. Mandlene knaser og smaker bra, granateplet knaser også, men på en annen måte. Vi har en glimrende miks av surt, salt og søtt, og alle fargene gjøre at du kan se at dette er mat som er bra for deg. Alt i alt blir dette en veldig spennende rett å spise!
Server salaten som lunsj eller middag som den er, eller bruk den som tilbehør til falafel, grillmat, stekte grønnsaker eller andre middagsretter.

Ingredienser til 4 porsjoner:
- 2 pastinakker
- olivenolje
- 1 ts salt
- 0,5 ts røkt paprikapulver
- 0,5 ts chilipulver
- 0,5 ts hvitløkspulver
- 2,5 dl couscous
- 3 ss mandler
- 1 brokkoli
- 0,5 granateple
- 2 vårløk
- 1 kvast mynte
- 0,5 sitron

Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 200 grader og kle et stekebrett med bakepapir. Skrell pastinakkene og skjær de i terninger med lengder på cirka 1 cm. Fordel disse utover stekebrettet. Dryss på olivenolje, salt, røkt paprikapulver, chilipulver og hvitløkspulver. Sett i ovnen og bak i 20-25 minutter, til terningene er møre. Gjør klar resten mens pastinakkene står i ovnen.
Tilbered couscous etter anvisning på pakken.
Grovhakk mandlene. Del brokkoli i buketter, rens ut kjernene fra granateplet, skjær vårløk i ringer og grovhakk mynte.
Varm opp en stekepanne til medium/høy varme. Ha først i mandlene og rist de i noen minutter. Legg de til sides, ha en spiseskje olivenolje i pannen og tilsett brokkolibukettene. Stek disse til de begynner å få brune flekker. Legg de også til sides og skru av varmen.
Når alt er klart så rører du sammen pastinakk, couscous, mandler, brokkoli, granateple, vårløk og mynte. Press i sitronsaften, og smak eventuelt til med litt salt og pepper.
Kan serveres varmt, lunt eller kaldt.

Hei! Jeg er allergisk mot mandler, funker det å bare sløyfe, eller burde jeg ha noe ekstra sv sndre ingredienser?
Enten sløyfe, eller erstatte med pinjekjerner eller gresskarkjerner (om du tåler det da..?) 🙂
Jeg virkelig elsker denne her. Med hvitvin til. Om nom nom.
Så hyggelig å høre 🙂