Avokadosalat med grapefrukt og jordbær

Enkel og nydelig salat med grapefrukt, avokado, jordbær, bladkål og peanøtter. 

Kan noen vennligst fortelle meg hvorfor jeg ble overrasket over at jordbær og avokado smakte god sammen? De er jo så glimrende hver for seg, og utfyller hverandre perfekt i smak og konsistens – selvsagt blir det bra! Her har vi også i grapefrukt for litt bitterhet, knasende peanøtter og baby kale (noen som vet hva det er på norsk? Forstår at det er en samlebetegnelse på blad-kål, men er ingen ekspert).

Det hele vendes inn i en superenkel vinaigrette av olivenolje, baslsamicoeddik, salt og pepper, som får fram de gode smakene i salaten ekstra bra.

Server denne til en quiche, til pasta, som tilbehør til grillmaten eller som en enkel lunsjsalat med en brødskive til.

Ingredienser til 2 porsjoner:

  • 2 modne avokadoer 
  • 1 grapefrukt
  • 100 g jordbær
  • 1 kvast persille
  • 1 dl rista peanøtter (helst ikke salte)
  • 200 g baby kale (eller annen bladsalat)

Dressing: 

  • 0,5 dl olivenolje
  • 0,5 dl balsamicoeddik
  • salt og pepper

Framgangsmåte:

Rens avokadoene og skjær innmaten i terninger. Skjær skallet av grapefrukten og skjær innmaten i mindre biter. Skjær jordbærene i to eller fire biter. Grovhakk persille.

Bland avokado, grapefrukt, jordbær, persille, peanøtter og baby kale i en bolle og vend inn dressingen (oppskrift under). Server med en gang.

Dressing:

Rør sammen olivenolje, balsamicoeddik, salt og pepper i en liten bolle.

FLERE VEGANSKE SALATOPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

1 Comment

  1. Lyder meget lækkert og sommeragtigt. Desværre synes jeg bare at det er svært at få jordbær i ordentlig kvalitet nu 🙁 Hvor har du fundet dine?
    https://www.bloglovin.com/blogs/maja-harder-18257183

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *