Veganske, økologiske vaskemidler som ikke ruinerer deg

Annonse for Kinsarvik naturkost

Er det flere enn meg som blir oppgitt over at det kan bli både dyrt og vanskelig når en prøver å leve snillere? At vi som velger produkter som setter et mindre fotavtrykk faktisk må betale mer?

For min del så tar jeg meg jo råd til det, men når jeg tenker på alle studentene og folk som ikke er ute i arbeidslivet, så blir jeg litt lei meg. Det skal ikke trenge å være dyrt å ta rette valg.

Men nå! Altså, jeg blir så glad når det dukker opp slike produkter som dette her til lands. Kinsarvik Naturkost selger nemlig Eco Clean, som er 100% naturlige rengjøringsprodukter. De er laget av planteoljer og sukkeroer med økologisk blomstervann og aloe vera. Alle ingrediensene er 100% nedbrytbare og veganske, og de blir produsert i Danmark. Og ikke nok med det – alle plastflaskene de bruker er laget av gamle flasker – ingen ny plastikk blir lagt til i produksjonen. Produktene er altså veldig snille mot miljøet, og faktisk også mot lommeboken. Sjekk selv her! 

Jeg er i en heldig situasjon som blogger, og fikk tilsendt en eske av produktene til testing. Det første jeg merket meg var, kremt, at flaskene ser veldig fine ut. De kan helt fint stå framme på benken. Spesielt ser håndsåpeflaskene skikkelig delikate ut, så disse har jeg plassert ut på både badet og gjestetoalettet nå.

Men blir det like rent?

Dagen før jeg fikk esken fra Kinsarvik i posten så hadde jeg forening, og lat som jeg er sparte jeg oppvasken og kjøkkenvasken til neste dag. Snakk om bra timing!

Dette ble en utmerket anledning til å teste ut en del av produktene, og jeg må ærlig si at jeg ble skikkelig fornøyd. Vasking er jo aldri kjekt, men det gikk lettere med såper som lukter godt, virker gode mot hendene, og som jeg vet er skånsomme mot miljøet.

Før: 

Etter: 

Konklusjon: 

JA! Det blir like rent! Både benkene og oppvasken ble like rene som vanlig. Spesielt var jeg imponert over såpen til ovnsrens (ville ikke prøvd den mot hendene mine altså). Må innrømmet at jeg var skeptisk til å bruke en økologisk såpe til en slik type vask. Tidligere når jeg har vasket ovnen har jeg jo hatt vinduene på full ventilasjon, pakket katten vekk i et annet rom for å spare ham for kjemikalieluften, og da jeg jobbet på restaurant så gikk faktisk brannalarmen mer enn en gang under ovnsrens.

Men altså –  ovnen ble faktisk skinnende ren. Jeg kommer soleklart til å fortsette med disse såpene. Sjekk de ut selv her. 

Kinsarvik naturkost er en familiebedrift som ble etablert i 1928, med en liten fruktbutikk i Bergen. I dag drives bedriften av 3. generasjon og Kinsarvik kan tilby deg Norges største utvalg av økologisk mat.

Det importeres varer fra Norden, Europa og USA for å kunne tilby kundene et bredt utvalg innen økologisk mat- og drikke, naturlig hudpleie, kosttilskudd, husholdning og sportsnæring.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *