Åses detoxsalat

Spis en regnbue av appelsin, granateple, bjørnebær, rødkål og ruccola. 

Har jeg fortalt om min venninne Åse? Hun er rett og slett absolutt fabelaktig. Dere som følger meg på Snap og Instagram har kanskje sett henne dukke opp på storyer fra treningen, hun er blondinen med fasjonable treningsklær og verdens mest positive holdning.

Åse er så positiv at det kunne blitt plagsomt. Men det blir ikke det. Tro meg, det er en hårfin balanse, men hun er så ekte at det funker. Når jeg skal prøve på tunge løft som jeg ikke er helt sikkert på om går, da står hun ved siden av og roper motiverende ord, og når om jeg får det til så hopper hun opp og ned og klapper.

Da kalenderen viste 1. januar så var Åse klar med masse tro på livet, og satte i gang med detox. Detox er noe som jeg rett og slett aldri har vært på, eller brydd meg om, men sånn negativitet preller rett av Åse. Detoxen hennes bestod av ekte mat – rene og gode råvarer som ikke ble prosessert. Sist fredag sendte hun meg snap av at hun spiste veganske spinatpannekaker (på en fredagskveld dere), og bildet var fullt av stjerner, hjerter og smilefjes, så jeg antar at hun var fornøyd med valget.

Jeg mobber henne sånn akkurat passe mens hun holder på, utelukkende fordi jeg aldri kunne klart noe sånt selv og får dårlig samvittighet hehe (er det ikke derfor man mobber? Dette burde jeg vite). Så for å gjøre det godt igjen så har jeg laget denne oppskriften til Åse – jeg håper den blir til nytte for henne og alle andre som har lyst å leve maks sunt og maks godt.

Ingredienser til 2 porsjoner:

 • 2 dl pinjekjerner
 • 1 liten rødkål (evt en kvart/halv av en større rødkål)
 • 1 appelsin
 • 0,5 granateple
 • 100 g bjørnebær
 • 200 g ruccolasalat
 • 3 ss gresskarkjerner
 • 3 ss sesamfrø

Vinaigrette:

 • 1 appelsin
 • 0,5 dl kaldpresset olivenolje
 • salt og pepper

Framgangsmåte:

Rist pinjekjernene raskt i en tørr panne. Skjær rødkål i tynne strimler. Skjær skallet av appelsinen og skjær den i mindre biter. Rens ut kjernene fra granateplet.

Ha pinjekjerner, rødkål, appelsin, granateplekjerner, bjørnebær, ruccolasalat, gresskarkjerner og sesamfrø i en bolle. Vend inn vinaigretten (oppskrift under). Server med en gang. Dersom du skal servere salaten senere er det greit å vente med vinaigretten til rett før servering.

Vinaigrette:

Press appelsinsaften over i en liten bolle. Rør inn olivenolje, salt og pepper.

FLERE SALATOPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *