salat med grønne bønner oppskrift vegetarbloggen

Salat med grønne bønner

Frisk, smakfull og mettende salat med tre typer grønne bønner. 

Hils på en ny favorittrio! Denne herlige tilbehørssalaten er laget med aspargesbønner, sukkererter og broad beans i skjønn forening, slik at vi får fine nyanser i både smak og kvalitet.

Sammen med bønnene har vi rista nøtter (for det er alltid godt), og det hele får ekstra smak av sitron, gressløk, hvitløk og olivenolje. En aldeles strålende rett om du planlegger meze, eller vil lage et stort bord med masse tapasretter.

Ingredienser:

 • 400 g aspargesbønner
 • 200 g sukkererter
 • 200 g rensa broad beans/fava beans (kan sløyfes, eventuelt erstattes av edamebønner)
 • 1 dl hasselnøtter
 • 1 sitron
 • gressløk
 • 0,5 kinesisk hvitløk
 • 2 ss olivenolje
 • salt og pepper

Framgangsmåte:

Skjær av endene av aspargesbønnene.

Kok opp godt med vann i en gryte. Ha først i aspargesbønnene, de skal koke i 3-4 minutter. Fisk de opp og skyll de med kaldt vann. Kok deretter sukkerertene, 1 minutt koketid holder for de. Skyll også de med kaldt vann etter koking.

Dersom du bruker frosne broad beans/fava beans så holder det å tine de dersom det står “peeled” på pakken. Hvis ikke kan det være greit å ha de ett minutt i kokende vann, for deretter å fjerne det ytterste, tynne skinnlaget. Bruker du hele bønner fra grønnsaksdisken så må du først rense de ut av belgene, for deretter å ha de i kokende vann i et minutt.

Grovhakk hasselnøttene (at hver nøtt blir delt i to eller tre holder her). Sett en stekepanne på medium/høy varme. Rist nøttene i noen minutter slik at de får litt farge. Sett til sides.

Riv sitronskallet. Finhakk gressløk og hvitløk.

Bland sammen aspargesbønner, sukkererter, broad beans, nøtter, sitronskall, gressløk, hvitløk og olivenolje i en bolle. Smak til med salt og pepper, og eventuelt litt sitronsaft.

Salaten er god nylaget, men kan også dekkes til og settes kaldt i en dag. Den smaker skikkelig godt til falafel, grillmat eller som en tapasrett, og passer veldig fint om du skal servere mange småretter sammen.

HER FINNER DU FLERE FRISTENDE SALATOPPSKRIFTER. 

2 Comments

 1. Tak for inspirationen til en lækker salat her til weekenden:-)

  1. Mari Hult

   Takk for det 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *