

Vegansk ukemeny: Uke 4, 2018
Ukens meny kombinerer nye favoritter med gamle klassikere. Kan jeg by på vegansk Bolognese, linserisotto eller gresskarsuppe?
Her finner du ukens handleliste.
Kommentarer til handlelisten:
- Noen oppskrifter sier økologisk, noen ikke, noen sier buljongpulver, andre sier buljongterninger. Det holder om du kjøper en av disse fire kombinasjonene.
- 1 kinesisk hvitløk kan erstattes av 2 hvitløksfedd og vice versa
- med kikerter kan du bruke tørka eller hermetiske. Bruker du hermetiske beregner du ca dobbel mengde siden de tørka kikertene utvider seg under bløtlegging og koking.
Fantastisk god italiensk pastaklassiker med hjemmelaget “kjøttsaus” av blomkål og mandler.

Tirsdag: Søtpotet- og gulrotsuppe med smak av India
Nydelig, fyldig og ikke minst mettende suppe som toppes med blant annet granateple.

Onsdag: Indiske rosenkålboller
Indiske grønnsaksboller er noe av det beste som det indiske kjøkkenet har å by på, spør du meg. Disse blir ekstra gode serverte med mangochutney.

Torsdag: Linserisotto med ovnsbakte grønnsaker
Linser i risotto er kjempegodt – og gir en ekstra proteinboost. Bruk gjerne andre typer grønnsaker her – alt etter hva du har. Både rosenkål, søtpotet, asparges og rødbeter passer utmerket her.

Kjempegod og veldig sunn vri på tacoen.

En tvers gjennom “grønn” lasagne med grønnsaker, linser, tomatsaus og bechamelsaus.

Søndag: Gresskarsuppe fra Resept
Suveren suppe med smak av Sørøst-Asia, med oppskrift fra legendariske Resept café i Stavanger.
