Vegansk ukemeny: Uke 4, 2018

Ukens meny kombinerer nye favoritter med gamle klassikere. Kan jeg by på vegansk Bolognese, linserisotto eller gresskarsuppe?

Her finner du ukens handleliste. 

Kommentarer til handlelisten: 

  • Noen oppskrifter sier økologisk, noen ikke, noen sier buljongpulver, andre sier buljongterninger. Det holder om du kjøper en av disse fire kombinasjonene.
  • 1 kinesisk hvitløk kan erstattes av 2 hvitløksfedd og vice versa
  • med kikerter kan du bruke tørka eller hermetiske. Bruker du hermetiske beregner du ca dobbel mengde siden de tørka kikertene utvider seg under bløtlegging og koking.

Mandag: Blomkål Bolognese

Fantastisk god italiensk pastaklassiker med hjemmelaget “kjøttsaus” av blomkål og mandler.

vegansk pasta spagetti bolognese oppskrift

Tirsdag: Søtpotet- og gulrotsuppe med smak av India

Nydelig, fyldig og ikke minst mettende suppe som toppes med blant annet granateple.

Onsdag: Indiske rosenkålboller

Indiske grønnsaksboller er noe av det beste som det indiske kjøkkenet har å by på, spør du meg. Disse blir ekstra gode serverte med mangochutney.

veganske friterte indiske rosenkålboller oppskrift

Torsdag: Linserisotto med ovnsbakte grønnsaker

Linser i risotto er kjempegodt – og gir en ekstra proteinboost. Bruk gjerne andre typer grønnsaker her – alt etter hva du har. Både rosenkål, søtpotet, asparges og rødbeter passer utmerket her.

vegansk risotto oppskrift vegetarisk vegetarbloggen

Fredag: Kikert- og potettaco

Kjempegod og veldig sunn vri på tacoen.

vegansk kikerttaco middag oppskrift

Lørdag: Grønnsakslasagne

En tvers gjennom “grønn” lasagne med grønnsaker, linser, tomatsaus og bechamelsaus.

vegansk grønnsakslasagne med linser oppskrift

Søndag: Gresskarsuppe fra Resept

Suveren suppe med smak av Sørøst-Asia, med oppskrift fra legendariske Resept café i Stavanger.

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *