veganske pannekaker uten egg og melk oppskrift vegetarbloggen

Tynne pannekaker

Herlige tynne, veganske pannekaker – helt uten egg og melk. 

Oh yes, pannekaker! Dere som følger meg på Instagram så meg kanskje lage disse for noen dager siden, og selv om jeg nettopp hadde en annen pannekakeoppskrift ute her på bloggen, så ble denne nye varianten  etterspurt også. Og jeg er jo ikke akkurat vond å be! Denne gangen ble det tynne, skikkelig tynne, pannekaker. For å få rett konsistens på de brukte jeg kikertmel for å erstatte egg. Resultatet er pannekaker som holder supert sammen under steking, de blir sprø i kantene men tåler helt fint å brettes sammen.

Jeg har i to spiseskjeer sukker, dette kan reduseres om du skal ha litt saltere fyll til pannekakene.

Ingredienser til to porsjoner: 

 • 3 dl hvetemel
 • 1 dl kikertmel
 • 2 ts bakepulver
 • 2 ss sukker
 • 0,5 ts salt
 • 5 dl mandelmelk (eller annen plantemelk)
 • 3 ss nøytral olje (f.eks helt vanlig raps- eller solsikkeolje)
 • olje eller vegansk margarin til steking
 • alternativer til servering: banan og sjokolade, syltetøy, margarin og sukker, bare sukker, valnøtter og lønnesirup, blåbær og jordbær

Framgangsmåte: 

Rør sammen hvetemel, kikertmel, bakepulver, sukker og salt i en bolle. Rør sammen melk og olje i en annen bolle. Hell det våte over i det tørre, og visp det hele raskt og kraftig sammen.

La røren stå og svelle i minst et kvarter. Du kan også dekke den til og sette i kjøleskap til neste dag, eventuelt fryse om du er skikkelig god på planlegging.

Varm opp litt olje/smelt margarin i en stekepanne. Jeg pleier å ha den på medium/høy varme når jeg steker pannekaker, på min komfyr er det 7/9.

Ha i en liten øse røre, vend på pannen slik at den flyter litt utover. Stek pannekaken til den er stiv i kantene og tørka oppå, snu den deretter forsiktig og stek i et lite minutt til.

Legg over på en tallerken, og gjenta med resten av røren.

Pannekakene smaker godt både varme, lune og kalde. På bildene har jeg fylt de med bananskiver og melkefrie sjokoladebiter.

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE VAFLER OG PANNEKAKER FINNER DU HER. 

5 Comments

 1. Lagde disse pannekakene i dag og de var kjempe gode!

 2. Hvor lenge kan disse pannekakene stå? Jeg skal ha de i et vegansk utdrikningslag på fredag, men har veldig masse annet jeg skal lage også.. Er det mulig å lage de i morgen å la de stå i kjøleskapet til fredag?

  1. Mari Hult

   Nå svarer jeg veldig sent, så er ikke sikker om du er i gang. Tror jeg ville laget de kvelden før, eventuelt hatt de i fryseren. Håper det ordner seg 🙂 Høres superkjekt ut med vegansk utdrikningslag!

 3. Jeanette

  Hei! Har laget disse et par ganger, og de er bare helt fantastiske! Eneste er: jeg får de ikke så tynne. 🙁 har du en kort how to for dummies forklaring på hvordan jeg kan få de tynnere? Skjønner at det går på mengde, men likevel så failer jeg!?

  1. Mari Hult

   Vet du hva, det kommer mye an på stekepannen. Du må kanskje ha i litt melk for å få røren ennå tynnere, men når alt kommer til alt så er det lettere å steke tynne pannekaker på en god panne. Jeg har to stekepanner som jeg bruker til pannekaker, og en som ikke har sjanse til å lage annet enn små lapper… Håper du får det til, og jeg er veldig glad for at du liker smaken!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *