Glutenfri tabbouleh med hirse

Nydelig salat fra Midtøsten med tomat, agurk, vårløk, hirse og friske urter.

Tabbouleh er en av mine favoritter å servere som tilbehør til både grillmat og falafel, og den er obligatorisk når meze-bordet dekkes opp. Det er en kald salat (uten salat hihi) med bulgur (ofte brukes couscous), agurk, tomat, mynte og persille.

I denne varianten bytter jeg ut bulguren med hirse, og får en glutenfri variant av retten. Personlig synes jeg at de to råvarene fungerer helt likt oppi salaten, så her skal det ikke være slikt at de som ikke kan ha gluten må ta til takke med et dårligere alternativ.

NB: Dersom du synes hirsen er litt for hard kan du ha i bittelitt mer vann – men ikke fall for fristelsen å ha i en hel desiliter mer. Da begynner det fort å nærme seg grøt i konsistensen. Snakker av egen erfaring her, og vil ikke dere skal gjøre samme tabben.

Ingredienser til 2 porsjoner:

 • 3 dl vann
 • 1,5 dl rå hirse
 • 0,5 dl olivenolje
 • 0,5 sitron
 • 0,5 ts salt
 • nykvernet pepper
 • 1 agurk
 • 4 store og fine tomater
 • 4 vårløk
 • 1 kvast persille
 • 1 kvast mynte

Framgangsmåte:

Kok opp vannet i en liten gryte. Ha i hirsen, ha på lokk, skru varmen ned litt og la det koke i ca 10 minutter, eller til alt vannet er absorbert. Ha av varmen og la hirsen stå i gryten under lokk i ca fem minutter. Gjør klar resten i mellomtiden.

Rør sammen olivenolje, sitronsaften, salt og pepper i en liten skål.

Skrell agurken og skjær den i terninger. Skjær tomatene i terninger. Skjær våløk i tynne skiver. Grovhakk persille og mynte.

Ha lokket av hirsen og rør litt i den med en gaffel. Ha den over i en stor bolle. Hell først over olivenoljeblandingen, og pass på at den blir godt fordelt i hirsen. Rør deretter inn agurk, tomater, vårløk, persille og mynte. Smak eventuelt til med litt mer salt.

Sett kaldt fram til servering.

FLERE OPPSKRIFTER TIL MEZE FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *