veganske amerikanske pannekaker uten egg og melk vegetarbloggen

Veganske amerikanske pannekaker

Verdens beste frokost? 

Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke har vært så flink å lage mat til bloggen det siste halve året. Jeg har pøst ut oppskrifter som vanlig, men dette er mat jeg i stor grad har laget på ulike kurs og arrangementer. Selv om jeg er fornøyd med kvaliteten på maten så er jeg ikke fornøyd med bildene – ikke optimalt fotolys, ulike bakgrunner. I tillegg har mye blitt laget i litt for høy fart, noe som også gjør at jeg ikke blir superhappy med egen innsats. Kanskje – forhåpentligvis – så har ikke dere merket noe til det, men mitt engasjement rundt bloggen har ikke vært på topp.

Sist jeg hadde gode matlagingsøkter på mitt eget kjøkken var før Gladmatfestivalen i slutten av juli i fjor. Da jeg i 2015 og 2016 lagte og promoterte kokeboken min så klarte jeg faktisk å lage bedre mat til bloggen. Så gale har det faktisk vært. Jeg har brukt tid annerledes. Hatt mye å henge fingrene i på jobb, vært mer sosial, tatt det mer med ro. I desember flyttet jeg til nytt hus, det tok også på kreftene. Men nå er jeg på plass i dette nye huset, eller, på plass og på plass… Uttrykket å “bo i bokser” har jeg lært meg å forstå, for å si det sånn. Likevel, kaos eller ikke, blogglysten har begynt å komme tilbake, men på en annen møte enn tidligere.

Jeg tror dere vil oppleve at jeg koser meg mer med matlagingen enn før. Jeg har et fabelaktig kjøkken designet med blogging i bakhodet, og jeg trives utrolig godt der. Jeg tester ut litt nye saker, tar meg god tid. Etter en flytteperiode med mye take-out og deretter julen med all dens mat så merker jeg at jeg er litt back to basics i veien. Jeg håper dere vil merke dette, og sette pris på den veien jeg kommer til å gå framover.

Så det skulle bare mangle at vi starter med frokost. Verdens beste, spør du meg.

Ingredienser til 2 gode porsjoner: 

 • 50 g vegansk margarin (kan erstattes av rapsolje)
 • 2,5 dl soyamelk (gjerne søtet eller med vaniljesmak)
 • 4 ss kikertmel
 • 3 dl hvetemel
 • 2 ts bakepulver
 • 2 ss sukker (evt litt mindre om du bruker søtet soyamelk)
 • 0,5 ts salt
 • vegansk margarin eller olje til steking

Framgangsmåte: 

Smelt margarin i en liten gryte. Bruker du olje her så trenger du ikke varme den opp, da kan du da dette i en bolle.

Når margarinen er smeltet visper du inn soyamelk og kikertmel. Ta av varmen.

Rør sammen hvetemel, bakepulver, sukker og salt i en bolle. Hell i det våte mens du visper. Visp det hele raskt sammen til en jevn røre. La denne svelle i 15 minutter før steking. Den kan også settes i kjøleskap over natten f.eks, om du forbereder frokostpannekaker i god tid.

Varm opp margarin eller olje til medium/høy varme i en stekepanne. Hos meg går komfyren til 9, da steker jeg disse på 7.

Ha i ca 3 ss røre per pannekake (eller mer om du vil ha de større). Stek på den ene siden til de stivner i kantene og litt oppå. Vipp pannekaken forsiktig rundt og stek i et lite minutt på den andre siden og (her må du nesten prøve deg litt fram. Ulik komfyr og varme vil gi litt forskjellige resultater – det viktigste er at du steker pannekakene slik du foretrekker de).

Legg pannekakene i en haug på en tallerken.

Server pannekakene varme eller lune. Jeg liker blåbær og banan til (som på bildet), men det er også kjempegodt med margarin og lønnesirup, eventuelt tofubacon.

FLERE VEGANSKE FROKOSTOPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

7 Comments

 1. Åh, hallo, de ser så utrolig gode ut!

  1. Mari Hult

   Tusen takk 🙂 🙂

 2. Hei!
  Elsker din blogg!
  jeg lurer på om du har laget mel av linser? Tenke gjør det og lurer på om du hadde noen tips, evt hvordan man kan bruke det til. Og hva med hirse? Lage mel av det?

  Mvh Julie

  1. Mari Hult

   Aldri prøvd dessverre 🙁 nærmeste jeg har kommet er malte linser i pannekakerøre:http://www.vegetarbloggen.no/2012/10/09/linsepannekaker/

 3. Karoline

  Disse var helt fanstastiske! Hvor mange dager kan røra stå i kjøleskap? Burde den stå tildekket?

  1. Mari Hult

   Jeg ville dekket den til ja. Har hatt den stående to dager selv, det gikk fint. Vil anta et par dager til går bra, men har ikke testet :/

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *