veganske plaintainfries oppskrift vegetarbloggen

Plaintainfries

Knasende, sprø, “savoury” fries laget av bananer!

Plantainer – eller matbananer om du vil (jeg vil ikke. Vanlige bananer er jo også mat. Snål navnsetting det der) – er noen litt fastere og litt mindre søte bananer som du får kjøpt i internasjonale matvarebutikker. I sørligere strøk blir disse ofte brukt i middagsretter, og det er veldig forståelig. De er mye lettere å varmebehandle enn vanlige bananer, og smaker skikkelig godt.

Jeg ble introdusert til plantainer av min fabelaktige venninne Ivy, som driver en afrikansk middagsklubb her i Stavanger. Hun lager sine egne småberømte plantainchips, som kanskje er den beste chipsen jeg har smakt i hele mitt liv. Etter å ha vært på middag hos Ivy ble jeg inspirert til å kjøpe mine egne plantainer, og å eksperimentere med de på kjøkkenet. Dette er et av resultatene – sprøbakte plantainer i stekeovnen.

Du ser at de fysisk ligner veldig på vanlige bananer (bortsett fra at sistnevnte ikke hadde holdt formen like bra i denne settingen), men de smaker mye mer “savoury”. Og så knaser de godt i munnen. De kan serveres som vanlige fries, men jeg foretrekker de kun med en god søt chilisaus ved siden av.

Ingredienser:

  • 6 plaintains/matbananer
  • olivenolje
  • salt og pepper

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Skrell bananene og skjær de i skiver med tykkelse på ca 1 cm. Fordel de utover stekebrettet. Pensle på litt olje, dryss på salt. Bak i cirka 1 time. Snu gjerne på skivene litt over halvveis for å få de helt jevnt stekte.

Plaintainfries kan serveres som tilbehør til for eksempel burgere, som en liten tapasrett eller sammen med søt chilisaus (min favoritt).

FLERE OPPSKRIFTER PÅ FRIES FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *