

Vegansk ukemeny: Uke 2, 2018
Syv splitter veganske middagsretter + handleliste.
Her finner du ukens handleliste.
Kommentarer til handlelisten:
- 1 kinesisk hvitløk kan erstattes av 2 hvitløksfedd
- I suppen kan du velge om du vil bruke tørka eller hermetiske kikerter. Bruker du tørka så må de bløtlegges i minst åtte timer for deretter kokes møre før bruk. Bruker du hermetiske så holder det å sile av laken og å skylle kikertene i litt kaldt vann.
- Den ene oppskriften spør etter indisk krydderblanding. Det kan du lage selv, eventuelt kan du bruke garam masala.
- Eplesidereddik og riseddik kan bruke om hverandre, og begge kan også erstattes av annen lys eddik
En aldeles nydelig pastarett med peanøttsmør, søtpotet og grønnkål.

Tirsdag: Indisk rotfruktsuppe med spicy kikerter
En skikkelig fyldig og smakfull suppe med knasende kikerter på toppen. Næringsrikt og supergodt!

Onsdag: General Tso’s blomkål
Kanskje den beste måten du kan servere blomkål på. Jeg bare nevner det. Smaker skikkelig godt med ris til – gjør gjerne klar ekstra ris som står i kjøleskapet til torsdagsmiddagen.

Torsdag: Stekt ris på thailandsk vis
Verdens beste restemat…?

Taco + pizza + falafel… Trenger du en annen grunn?

Lørdag og definitivt lov til å lage noe god kosemat – da passer disse burgerne midt i blinken.

Søndag: Linserisotto med saltbakte rødbeter
