vegansk rocky road vegetarbloggen oppskrift

Rocky bonanza

Nydelig og lettlaget konfekt med marsmallows, popcorn og peanøtter. Blant annet. 

I høst var jeg en tur til Oslo for å lage mat til ære for min venninne Mia, som har bloggen Green Bonanza. Jeg visste ikke hva slags kjøkken jeg skulle få jobbe på, ei heller hvor mye tid jeg hadde på meg, så når det kom til dessert så slet jeg litt. Det er liksom alltid desserten som tar tid med meg, spesielt om jeg vil imponere.

Men heldigvis så finnes rocky road – en nydelig dessert som kan lages både som konfekt, cookie og kake, der poenget er at du trykker mest mulig godt nedi enten en kakerøre, cookiedeig eller smeltet sjokolade. Jeg gikk for konfektvarianten, der jeg smeltet sjokolade med litt kokosolje i (for konsistensens skyld. Har du ikke kokosolje fungerer ikke annen olje så godt, men du kan evt prøve med litt kokosmelk). Oppi her trykket vi på med ritzkjeks, peanøtter, marshmallows, popcorn og noen tørka bær for syns skyld.

Etter et par timer i kjøleskap så er desserten helt fast, og klar til å skjæres opp i serveringsstykker.

Vi serverte rocky roaden vår med karamellsaus og vaniljeis, men pisket plantekrem funker også bra.

Ingredienser til 8 porsjoner:

 • 400 g melkefri sjokolade
 • 2 ss kokosolje
 • 10-12-15 ritzkjeks
 • 1 dl salte peanøtter
 • 2 dl små veganske marshmallows
 • 2 dl ferdigpoppet popcorn (med salt)
 • 1 dl tørka bær – f.eks goji, tranebær, kirsebær
 • evt karamellsaus til servering
 • kanskje også vegansk pisket krem til servering
 • eeeeeller vegansk vaniljeis?

Framgangsmåte:

Finn fram en form på ca 20*20 cm. Kle den med dobbelt lag med folie.

Smelt sjokoladen sammen med kokosoljen i vannbad. Avkjøl noe.

Grovhakk ritzkjeks og peanøtter. Del evt marshmallowsene i to eller fire om de er store.

Vend kjeks, nøtter, marshmallows, popkorn og bær sammen med sjokoladen. Fordel ut i formen og sett kaldt i minst to timer før servering.

Skjær i mindre biter før servering.

FLERE VEGANSKE DESSERTOPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

2 Comments

 1. GJETT OM JEG FIKK VANN I MUNN NÅ ELLER?!
  Disse skal testes ut, det er det ingen tvil om.

  1. Mari Hult

   Herlig!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *