

Potetstappe med hvitløk og persille
Verdens beste middagstilbehør?
For hva kan egentlig slå en god potetstappe? Sånn helt seriøst? Når jeg har det som tilbehør til middag så er det alltid det gjestene lyser mest opp over, og som de forsyner seg ivrigst av. Jeg tenker “jada, her har jeg vært i ti butikker for å få tak i alt til nøttesteken, som forøvrig tok tre timer å lage, og så hadde det holdt med potetstappe, hadde det vel ikke?”, men sier ingenting høyt. Fordi jeg er akkurat like glad i potetstappen selv, og forstår de så godt.

Her er en variant med hvitløk og persille, som gjør seg ekstra godt til de litt fine sammenkomstene. Jeg har også i vegansk margarin. For en mykere potetstappe kan du spe med litt usøtet plantemelk (eller fløte for de skikkelig fine anledningene).

Ingredienser til 6 porsjoner:
- salt
- 2,5 kg poteter
- 3 kinesisk hvitløk
- 1 kvast persille
- 3-4 ss vegansk margarin
- evt litt usøtet soyamelk
- pepper
Framgangsmåte:
Kok opp en stor gryte med vann i. Ha i 1 ts salt når det koker.
Skrell potetene og skjær de i litt mindre biter. Skrell også hvitløkene. Ha alle potetene og to hvitløker i det kokende vannet og kok til de er møre.
Riv den siste hvitløken og finhakk persillen.
Sil vannet av potetene. Ha hvitløk, persille og margarin sammen med potetene i gryten og mos alt sammen med en gaffel eller noe mer profesjonelt utstyr. Smak til med salt og pepper.
For en mykere potetstappe kan du røre inn litt usøtet soyamelk.
Servér rykende varm.
