Rødbetesalat

En nesten rå salat med rødbete, gulrot, eple, tranebær og rista mandler. 

Denne nesten-råkostsalaten passer utmerket som tilbehør til søndagsmiddagen eller julemiddagen, der den blir et friskt og knasende innslag. Dersom du ikke er så glad i tranebær så kan du bytte de ut med rosiner, eventuelt droppe de helt. Du kan også bruke andre typer nøtter enn mandler.

Ingredienser til 4 porsjoner:

  • 1 dl mandler
  • 2 rødbeter
  • 2 gulrøtter
  • 2 epler
  • 1 dl tørka tranebær
  • 3 ss sitronsaft
  • 3 ss olivenolje

Framgangsmåte:

Grovhakk mandlene. Rist de deretter i en tørr stekepanne (evt i stekeovn) til de begynner å få litt mer farge. Avkjøl.

Skrell rødbeter og gulrøtter. Skjær rødbetene i terninger, gulrøttene i skiver. Skjær eplene i terninger, kast de harde kjernene.

Rør sammen gulrøtter, epler, tranebær, sitronsaft og olivenolje i en bolle. Vend forsiktig inn rødbetene (forsiktig slik at ikke rødfargen setter seg over alt). Ha over i en serveringsskål, dryss mandlene på toppen.

FLERE OPPSKRIFTER MED RØDBETER FINNER DU HER. 

1 Comment

  1. Vad fint det blev 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *