

Rødbetesalat
En nesten rå salat med rødbete, gulrot, eple, tranebær og rista mandler.
Denne nesten-råkostsalaten passer utmerket som tilbehør til søndagsmiddagen eller julemiddagen, der den blir et friskt og knasende innslag. Dersom du ikke er så glad i tranebær så kan du bytte de ut med rosiner, eventuelt droppe de helt. Du kan også bruke andre typer nøtter enn mandler.

Ingredienser til 4 porsjoner:
- 1 dl mandler
- 2 rødbeter
- 2 gulrøtter
- 2 epler
- 1 dl tørka tranebær
- 3 ss sitronsaft
- 3 ss olivenolje
Framgangsmåte:
Grovhakk mandlene. Rist de deretter i en tørr stekepanne (evt i stekeovn) til de begynner å få litt mer farge. Avkjøl.
Skrell rødbeter og gulrøtter. Skjær rødbetene i terninger, gulrøttene i skiver. Skjær eplene i terninger, kast de harde kjernene.
Rør sammen gulrøtter, epler, tranebær, sitronsaft og olivenolje i en bolle. Vend forsiktig inn rødbetene (forsiktig slik at ikke rødfargen setter seg over alt). Ha over i en serveringsskål, dryss mandlene på toppen.

Vad fint det blev 🙂