

Rosenkål med sennep og nøtter
Rosenkål stekes med hvitløk og sennep, og toppes med rista hassselnøtter. Perfekt tilbehør til julemiddagen!
Det er så mye godt å lage av de typiske søndagsmiddag-grønnsakene! Det er ingenting galt med å “bare” koke eller dampe de, men med litt mer kjærlighet i tilberedingen så kan vi få til noen ganske spennende forbedringer i smak.
Her steker vi rosenkålen, setter til litt gode smaker, og gir det hele litt ekstra crunch med nøttene på slutten. Kjempegodt!

Ingredienser til 4 porsjoner:
- 200 g hasselnøtter
- 400 g rosenkål
- 2 kinesisk hvitløk
- 3 ss olje til steking
- 1 ss dijonsennep
- salt og pepper

Framgangsmåte:
Grovhakk hasselnøttene. Skjær den harde bunnen av rosenkålene, del de deretter i to. Finhakk eller riv hvitløk.
Varm opp en stekepanne til medium/høy varme. Ha først i hasselnøttene og rist de til de begynner å få farge. Legg de til sides. Ha deretter olje i pannen og ha i rosenkål og hvitløk. Stek mens du rører på de i 3-4 minutter. Skru varmen ned til medium. Stek videre i 3-4 minutter til, vend deretter inn sennep, salt og pepper.
Dryss nøttene over rett før servering.

Det där ser riktigt riktigt gott ut!
Tusen takk for det 🙂
Gleder meg til å prøve dette i morgen! Trenger rosekålen (fersk) å dampes/kokes først, eller blir de myke nok bare av stekingen?
Steking holder 🙂 Håper det smakte!