

Vegansk ukemeny: Uke 51 og juledagene, 2017
Alle middagsoppskriftene du trenger til jul samlet!
Vi skal ha rask men smakfull og “julete” mat i førjulstiden, en skikkelig festmiddag på julaften, en litt enklere festmiddag på første dag oooooog (drumroll) PIZZA på andre juledag. Scroll helt ned for tips til forretter og tilbehør.
Her finner du ukens handleliste.
Kommentarer til handlelisten:
- 200 g grønnkål tilsvarer 1 kvast/1 håndfull grønnkål i oppskriftene
- 1 kinesisk hvitløk kan erstattes av 2 fedd fra vanlig hvitløk – og vice versa
- vi skal bruke både korianderfrø og spisskummenfrø. Om du ikke har dette på lager allerede så er det lov å bruke henholdsvis malt koriander og malt spisskummen
- i nøttesteken er det beste med indisk currypaste
- istedenfor rapsolje kan du bruke allslags andre oljer til steking
Mandag: Potet- og grønnkålsuppe
Fyldig og mettende suppe med masse god smak av potet og grønnkål.

Det fine med denne retten er at du kan gjøre den i stand lenge før servering, og så bare hive den i ovnen et kvarter før maten skal stå på bordet. Perfekt i en travel førjulstid.

Onsdag: Grønnkålsalat med søtpotet
Søtpoteten er søt og rund i smak og tekstur, mens grønnkålen blir sprø og “snacksy”. I tillegg har vi i granateple og pinjekjerner, fordi det er så godt. Her får du rett og slett syrlig, søtt, salt og mildt om hverandre, i en lun middagssalat som knaser.

En fornøyelse av en suppe, rett og slett. Har du ikke brukt pastinakk tidligere så er det tide!

Fredag: Mais- og squashtaco med spicy hummus
En siste fredagstaco før julen setter inn for fullt er lov. Denne varianten er smakfull og næringsrik.

Lettvint pizzavri som smaker godt, og ikke stjeler for mye kjøkkentid kvelden før kvelden.

Søndag: Nøttestek Resept (videooppskrift)
Verdens beste veganske julemiddag!

Mandag: Søtpotetstappe med sopp i kremet hvitløkssaus
En av mine absolutte favorittoppskrifter – og perfekt å servere i julen.

Lei av julemat? Da anbefaler jeg en herlig falafelpizza til middag!

Tips til godt tilbehør til julemiddagene:
- Potato Dauphinoise
- Ovnsbakt gresskar med valnøtter og granateple
- Sopp med grønne bønner
- Kålduo med granateple og mandler
- Kremet soppsaus
- Ovnsbakte beter
- Søtpotetgrateng
- Engelske roasted potatoes
- Brun saus
- Rosmarinbakte rotgrønnsaker
Tips til forretter til juleselskapene:
Den ovnbagte thai pod lyder super interessant og den vil jeg helt sikkert prøve 🙂
– https://www.bloglovin.com/blogs/maja-harder-18257183
Tusen takk for det 🙂