

Vegansk soppsaus
Fyldig soppsaus med masse umami og godsaker.
Ingredienser:
- 25 g tørka steinsopp
- 1 l kokende vann
- 300 g assortert sopp (shiitake, østerssopp, sjampinjong, aromasopp)
- 2 kinesisk hvitløk
- 2 sjalottløk
- 1 kvast estragon
- 2 ss olivenolje
- 4 ss maisstivelse
- 2 ts dijonsennep
- 2 ss soyasaus
- salt og pepper
- evt 1-2 dl kokosmelk
- evt 1 grønnsaksbuljongterning
Framgangsmåte:
Bløtlegg steinsoppen i det kokende vannet. Skjær assortert sopp i terninger, finhakk hvitløk, sjalottløk og estragon. Fisk steinsoppen opp av vannet, ta vare på vannet.
Varm opp oljen til høy varme i en gryte. Ha i sopp, hvitløk og sjalottløk og la det frese i 3-4 minutter, mens du hele tiden vender på blandingen.
Rør maisstivelse ut i ca 5 dl av bløtevannet fra steinsoppen. Hell blandingen over i gryten i en tynn stråle mens du rører. Når det koker vil sausen tykne. Rør inn sennep og soyasaus, og spe med mer bløtevann til du får ønsket konsistens.
Smak til med salt og pepper. Du kan ha i litt kokosmelk for en mer kremet saus, og/eller grønnsaksbuljongterning for mer smak. La sausen stå og putre på medium/lav varme fram til servering.

FLERE OPPSKRIFTER MED SOPP FINNER DU HER.
Reklame:

Takk for fin oppskrift, ser frem til å prøve den til julematen. Ser jeg må være praktisk så kan sausen lages dagen i før og har du prøvd å smake til med rødvin?
Herlighet rødvin hørtes godt ut! Håper du prøver haha 🙂 Går fint å lage dagen før 🙂 Ha en god jul!