vegaske julematpoteter oppskrift vegetarbloggen

Restepoteter

Nydelige poteter som er sprø utenpå og myke inni, og som har en fantastisk smak av urter og hvitløk. 

Dette er en av de oppskriftene som virkelig ikke skulle på bloggen. Jeg holdt et kurs i julemat, og hadde vært litt dårlig til å planlegge. Det ble nemlig sånn at nesten alle rettene i skulle i stekeovnen en god stund – sånn at det ble skikkelig lang ventetid fra vi var ferdige med å lage mat til vi skulle spise. Så jeg måtte tenke fort… Fant en stor pose poteter i kjøleskapet, og satt gjengen til å skrelle disse. Deretter kokte vi de, men da de nærma seg ferdigkokt så var det fortsatt ikke klart i stekeovnen. Vi helte av vannet og skyllet potetene i kaldt vann (derav “reste” i oppskriften – dette kan du gjøre med gårsdagens kokte middagspoteter for eksempel), kutta opp alt vi hadde igjen av hvitløk og urter, skjær potetene i terninger og stekte de i olje på høy varme sammen med hvitløk, urter, salt og pepper. Resultatet ble kjempegode poteter som passet perfekt til julematen – akkurat klare når resten kom ut av ovnen!

Ingredienser til 4 porsjoner: 

  • 1 kg poteter – gjerne ferdigkokte
  • 1 kinesisk hvitløk
  • noen kvaster urter – for eksempel persille, oregano, rosmarin og/eller timian
  • olje til steking
  • salt og pepper

Framgangsmåte: 

Dersom du har rå poteter må de eventuelt skrelles og koke møre før bruk. Sil av vannet og skyll de i kaldt vann, skjær de deretter i litt mindre biter.

Riv eller finhakk hvitløk, finhakk urter.

Varm opp olje til medium/høy varme i en stekepanne. Ha i potetene og stek de til de begynner å få gylne kanter. Vend inn hvitløk og urter, ha deretter på salt og pepper. Stek videre i et par minutter, servér deretter potetene rykende varme.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ POTETTILBEHØR. 

Reklame:

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *