vegansk vegetarisk ribbe oppskrift vegetarbloggen

Soyaribbe

Knasende og kjempegod vegansk ribbe laget på under halvtimen!

Soyaribbe er et fantastisk fenomen! Knasende og god, med masse smak av både salt og røyk, men hundre prosent dyrevennlig og snill.

Oppskriften har jeg funnet hos min kamerat Thomas, som er den største julemannen jeg kjenner. Her bruker vi soyabiffer eller medaljonger som først bløtlegges (jeg foretrekker å koke de raskt i vann med buljongpulver – da blir de ekstra saftige), deretter marineres de i en enkel marinade, og til slutt stekes de i godt med olje. Biffene er så godt som fettfrie før steking, så jeg synes det er helt innfor å bruke litt olje for å få de skikkelig sprø her.

For ekstra julete smak på ribben så kan du ha i litt godt krydder i marinaden. Et lite hint av nellik er alltid godt, eventuelt den herlige kombinasjonen av muskat og ingefær.

Soyaribben serveres med tradisjonelt juletilbehør.

vegansk vegetarisk ribbe oppskrift vegetarbloggen

Vegansk soyaribbe

Knasende og kjempegod vegansk ribbe laget på under halvtimen!
Prep Time 15 mins
Cook Time 15 mins
Total Time 30 mins
Course hovedrett
Cuisine norsk
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 l vann med grønnsaksbuljongpulver
  • 8 tørka soyabiffer (eller 25 soyamedaljonger)
  • 0,5 dl soyasaus
  • 1 ss lønnesirup
  • 1 ss liquid smoke
  • 0,5 dl næringsgjær
  • salt og pepper
  • olje til steking

Instructions
 

  • Kok opp vann med grønnsaksbuljongpulver. Ha i soyabiffene og la de koke i 5-6 minutter. Hell av vannet, prøv å presse ut så mye væske så mulig av biffene (pass på så du ikke brenner deg).

  • Rør sammen soyasaus, lønnesirup, liquid smoke, næringsgjær, salt og pepper i en dyp tallerken. Ha i soyabiffene og vend de i denne marinaden. La de stå i 5-10 minutter slik at smakene trekker skikkelig inn.

  • Varm opp litt olje til medium/høy varme i en tykkbunnet panne. Legg rent kjøkkepapir på en tallerken ved siden av komfyren.

  • Ha i biffene og stek de godt på hver side – de skal bli gylne og fine men ikke brente. Ha på mer olje etterhvert som det blir tørt i pannen.

  • Legg de stekte biffene over på kjøkkenpapiret slik at oljen får renne av.

  • Skjær soyabiffene i 3-4 stykker og servér ribbebitene rykende varme. Bruker du soyamedaljonger trenger du ikke skjære de opp før servering.

Keyword jul, julemat, vegansk ribbe

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSK JULEMAT FINNER DU HER. 

15 Comments

  1. Hvor får du tak i disse soyabiffene?

    1. Mari Hult

      Enten veganlife.no eller veganermat.no 🙂

  2. Dette ser kjempegodt! Vil definitivt prøve! Men sausen ser så god ut, hvor kan jeg finne oppskrift på tilbehøret? 🙂

    God jul!

  3. Jeg lagde soyaribben din til middag i går og det var HELT NYDELIG. Takk for oppskriften, helt herlig!

    1. Mari Hult

      Så kjekt å høre! Takk 🙂

  4. Liv Berg

    Hei Mari.

    Hva kan jeg bruke istedenfor lønnesirup?
    Kan jeg bruke vanlig sirup?

    1. Mari Hult

      Det kan du, poenget er å få inn litt søtning. Jeg bruker vanligvis lønnesirup fordi det gir bitte litt bedre smak – men sødmen er hovedpoenget her 🙂

  5. Det er tid for planlegging av julemat igjen. Til info så fikk jeg kjøpt perfekte soyasteaks i 500grams pakker på vegankiosken.no Tenker de er perfekte til soyaribbe.

  6. Hei! Forslag til hva jeg kan bytte ut næringsgjær med?

    1. Mari Hult

      Kan droppe det 🙂 Er kun en smaksforsterker 🙂

  7. Kristina

    Hei 🙂 Disse linkene fungerer ikke lenger. Vet du hvor man kan få tak i noe lignende?

    1. Mari Hult

      Oisann! Jeg tror de selger dem på Veganlife.no 🙂

  8. OMG for en fantastisk digg saus! HELT nydelig! Jeg sløyfa sennepen da, mest fordi jeg aldri har greid å vokse fra meg mitt barnslige hat for sennep. Og så hadde jeg i en dæsj soya-matfløte og et dryss med næringsgjær til slutt.

    1. Mari Hult

      Så gøy å høre!! 😀 Og tusen takk for variasjonstips!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating