

Vegansk ukemeny: Uke 50, 2017
Ukens meny er full av gode, varme smaker, med et aldri så lite innslag av julestemning.
Her finner du ukens handleliste.
Kommentarer til handlelisten:
- 2 hvitløksfedd kan erstattes av en kinesisk hvitløk (og vice versa)
- “2 kvaster grønnkål” kan erstattes av 200 g grønnkål (det er en gammel oppskrift og da var det ikke så lett å få tak i ferdig oppkutta grønnkål)
Denne herlige thaimiddagen er super på kjøttfri mandag.

Tirsdag: Potet- og brokkolisuppe
Varmende vintersuppe med smak av hvitløk og timian.

Omtrent alle veganerne jeg vet om hamstrer tørka soyabiffer og -medaljonger til den veganske ribben de lager til jul, og har du litt for mye av det gode i hus så er denne pastaretten en utmerket måte å bruke opp soyakjøttet på. Akkurat som vi trengte en unnskyldning til å lage denne nydelige retten, liksom.

Torsdag: Veganske medisterkaker
Skikkelig julete middagskaker! Smaker nydelig med kokte poteter, brun saus og tyttebærsyltetøy til.

Fredag: Pulled jackfruit sliders
Nesten som burgere. Bare mindre. Og ikke faste. Men disse er kjempegode, husk bare å kjøpe fersk jackfruit eller jackfruit i lake (ikke i sirup).

Lørdag: Indisk søtpotet- og eplecurry
Indisk mat er jo alltid en favoritt – her med søtpotet og eple i hovedrollen.

Søndag: Risottofylt portobellosopp
Servert med søtpotet, grønnkål og tyttebær – nydelig førjulsmat!
