vegansk quinoa vegetarisk julemat oppskrift

Gresskarquinoa

En herlig og proteinrik quinoarett som kan serveres som hovedrett, eller som tilbehør til for eksempel julemiddagen. 

Quinoa er altså en SÅ fabelaktig råvare! Næringsrik som få andre, og ekstremt anvendelig. Her har jeg kombinert den med pannestekte nøtter og gresskarbiter – disse kan du også steke i ovnen for ekstra god smak. Sammen med disse har vi spinat og tranebær, også sunne og gode ingredienser. Du kan variere her med andre typer nøtter, grønnkål istedenfor spinat, og tranebærene kan byttes ut med rosiner.

Ingredienser:

  • 1 flaskegresskar
  • 200 g spinat
  • 100 g valnøtter
  • 1 ss olje til steking
  • 300 g quinoa
  • 6 dl vann med grønnsaksbuljongpulver
  • salt og pepper
  • 2 ss tørka tranebær

Framgangsmåte:

Skjær skallet av gresskaret og skjær innmaten i terninger (kjernene trenger du ikke. Grovhakk spinat og valnøtter.

Varm opp en stekepanne til høy varme. Start med å riste nøttene. Legg de til sides, skru varmen ned til medium, ha i olje og ha i gresskarbitene. Mens de steker gjør du klar quinoaen.

Skyll quinoa i godt med kaldt vann. Kok opp 6 dl vann med buljongpulver. Når det koker har du i quinoaen, skrur ned til medium varme, har lokk på gryta og lar det småkoke i ca 10 minutter (til alt vannet er absorbert). Sett til sides med lokket på.

Når gresskarbitene er ferdig stekte vender du inn spinat og tranebær. Dryss på salt og pepper. Vend deretter det hele inn i quinoaen, også nøttene. Servér varmt, lunt eller kaldt.

FLERE OPPSKRIFTER MED QUINOA FINNER DU HER. 

2 Comments

  1. Det lyder super lækkert og nemt at lave! Quinoa og græske er to af mine ynglings ingredienser så det er perfekt 🙂
    https://www.bloglovin.com/blogs/maja-harder-18257183

    1. Mari Hult

      Helt enig! 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *