

Havrecookies med valnøtter og tranebær
Saftige inni og sprø utpå, akkurat slik cookies skal være.
Havregryn, nøtter og tranebær i en kake…? Da må jo disse omtrent telle som sunne tenker jeg. Jeg koser meg i alle fall med de til frokost gjennom hele desember.

Ingredienser til ca 24 cookies:
- 5 dl lettkokte havregryn
- 5 dl hvetemel (bytt ut halvparten med sammalt hvetemel for en sunnere variant)
- 1 ts natron
- 1 ts salt
- 0,5 ts muskat
- 2,5 dl brunt sukker
- 2,5 dl soyamelk
- 1 dl rapsolje
- 0,5 dl lønnesirup
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 2,5 dl valnøtter
- 2,5 dl tørka tranebær
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle to stekebrett med bakepapir.
Rør sammen havregryn, hvetemel, natron, salt og muskat i en stor bolle. I en mindre rører du sammen sukker, soyamelk, rapsolje, lønnesirup og vaniljeekstrakt. Ha det våte over i det tørre og arbeid det raskt sammen til en deig.
Grovhakk valnøttene og vend de og tranebærene inn i deigen.
Bruk to spiseskjeer og for deigen til cookies, fordel de utover stekebrettene. Pass på avstand mellom de siden de blir større under steking. Stek i 15-18 minutter, til kakene begynner å bli gylne i kantene.
Avkjøl på rist og oppbevar i lukket kakeboks.
