veganske havrecookies oppskrift

Bananbrødcookies

Nydelige havrekjeks med banan og sjokolade – helt uten egg og melk. 

Jeg har en kamerat som er sånn skikkelig glad i bananbrød, så når jeg baker julekaker til ham så er det gøy å prøve å lure inn noen av de samme smakene. Disse saftige havrekjeksene med banan og sjokolade ble virkelig en hit i fjor, så nå prøver jeg igjen.

Havrecookies med banan2

Ingredienser til ca 24 cookies: 

  • 1 dl vegansk margarin
  • 1 dl brunt sukker
  • 1 dl hvitt sukker
  • 1 dl rapsolje
  • 1 godt moden banan
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1,5 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 4,5 dl hvetemel (evt bytt ut halvparten med sammalt hvete for en grovere variant)
  • 2-3 dl havregryn
  • 200 g melkefrie sjokoladeknapper (eller vanlig bakesjokolade som du grovhakker)

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle to stekebrett med bakepapir.

Ha margarin, brunt sukker, hvitt sukker og olje i en bolle. Rør det hele godt sammen – bruk gjerne en håndvisp om du har. Mos bananen inn med en gaffel og rør inn vaniljeekstrakt, bakepulver og salt. Rør inn mel og vend til slutt inn havregryn og sjokoladeknapper. Deigen skal holde sammen, er du redd det blir for tørt så ha i mindre havregryn. Ikke spar på sjokoladen.

Bruk to spiseskjeer og fordel deigen utover stekebrettene. De blir større i ovnen så pass på å ha god avstand mellom hver kake. Bak i 12-15 minutter, til kakene begynner å få gylne kanter.

Avkjøl på rist, oppbevar i lukket kakeboks.

Havrecookies med banan1

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE JULEKAKER FINNER DU HER. 

2 Comments

  1. Synnøve

    Hei
    Hvor lenge kan disse ligge i en tett kakeboks? Er de like gode etter oppbevaring i fryseren?

    1. Mari Hult

      Jeg tør ikke garantere noe… Men jeg fant akkurat noen igjen i en boks fra i fjor jul, og de var relativt fine ennå. Fungerer fint å fryse også synes jeg.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *