

Vegansk ukemeny: Uke 49, 2017
Ny ukemeny med masse varmende vintermat!
Her finner du ukens handleliste.
Kommentarer til handlelisten:
- i en oppskrift står det “nøytral olje, for eksempel solsikke- eller rapsolje” – her kan du bruke samme olje som du ellers bruker til steking
- naturris kan erstattes av fullkornsris eller vanlig hvit ris
- istedenfor 2 hvitløksfedd kan du bruke en kinesisk hvitløk (og vice versa)
- i en oppskrift står “en liten gren grønnkål” – dette er beregnet som 100 g i handlelisten
- soyayoghurt naturell kan erstattes av vegansk yoghurt av havre eller kokos
Mandag: Marokkansk blomkålsuppe
Slik har du neppe smakt blomkålsuppe før!

Tirsdag: Fylt paprika med grønnkål og valnøtter
For en vri på denne retten kan du gjerne bytte ut valnøttene med kikertene, og tilsette annerledes grønnsaker enn grønnkål. Spinat gjør seg for eksempel veldig bra her.

Travle førjulstider? Spar tid på superrask middag!

Torsdag: Korma med erter og blomkål
Spicy indisk gryterett med masse gode grønnsaker i.

Så vi er ikke helt på juletema her ennå, men det får bare være. Denne tofuretten er god og spennende, og er et supert middagsalternativ når fredagskvelden kommer.

Små latino “matpakker” fylt med sopp og valnøtter.

En skikkelig juleklassiker i vegansk innpakning. Prøv den nå og kanskje gjentar du oppskriften på julaften?

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.
