veganske marinerte bønner vegetarbloggen oppskrift

Marinerte bønner

Herlige bønner med smak av hvitløk, chili, rosmarin og sitron – nydelig tapasrett eller som tilbehør til middagen. 

Ingredienser:

  • 4 dl tørka eller 2 bokser/esker store hvite bønner
  • 2 kinesisk hvitløk
  • 0,5 rød chili
  • 1 kvast rosmarin
  • 1 sitron
  • 2 ss olivenolje
  • salt og pepper

Framgangsmåte:

Bruker du tørka bønner må de bløtlegges over natten, for deretter å kokes møre (beregn minst en time). Bruker du hermetiske så holder det å sile laken av bønnene og skylle de i litt kaldt vann.

Finhakk hvitløk, chili og rosmarin. Riv skallet av sitronen.

Varm opp olivenolje til medium varme i en liten gryte. Ha i hvitløk, chili og rosmarin og la det surre i 3-4 minutter. Ha i bønnene og sitronskallet, og press i sitronsaften. Dryss på litt salt og pepper. La det surre i noen minutter, vend på bønnene slik at de dekkes av alle de gode smakene. Det gjør ingenting om noen av bønnene moses litt. Ha over i serveringsskål. 

Servér bønnene varme, lune eller kalde.

FLERE VEGANSKE TAPASOPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

1 Comment

  1. Hvor lyder de sog lækre og creamy! En dejlig nem hverdags ret spm jeg helt sikkert skal prøve

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *