

Marinerte bønner
Herlige bønner med smak av hvitløk, chili, rosmarin og sitron – nydelig tapasrett eller som tilbehør til middagen.
Ingredienser:
- 4 dl tørka eller 2 bokser/esker store hvite bønner
- 2 kinesisk hvitløk
- 0,5 rød chili
- 1 kvast rosmarin
- 1 sitron
- 2 ss olivenolje
- salt og pepper
Framgangsmåte:
Bruker du tørka bønner må de bløtlegges over natten, for deretter å kokes møre (beregn minst en time). Bruker du hermetiske så holder det å sile laken av bønnene og skylle de i litt kaldt vann.
Finhakk hvitløk, chili og rosmarin. Riv skallet av sitronen.
Varm opp olivenolje til medium varme i en liten gryte. Ha i hvitløk, chili og rosmarin og la det surre i 3-4 minutter. Ha i bønnene og sitronskallet, og press i sitronsaften. Dryss på litt salt og pepper. La det surre i noen minutter, vend på bønnene slik at de dekkes av alle de gode smakene. Det gjør ingenting om noen av bønnene moses litt. Ha over i serveringsskål.
Servér bønnene varme, lune eller kalde.

FLERE VEGANSKE TAPASOPPSKRIFTER FINNER DU HER.

Hvor lyder de sog lækre og creamy! En dejlig nem hverdags ret spm jeg helt sikkert skal prøve