

Pasta i peanøttsaus
Amerikansk vri på italiensk favoritt – denne pastaen serveres med søtpotet, grønnkål og peanøttsmør. Fordi hvorfor ikke?
“Peanøttsmør i pastasausen er et sånn Mari Hult-triks”, sa min venninne Mia da jeg hadde laget denne retten til henne. Jeg tok det som et kompliment, og tror hun mente det som et også – for retten ble skrytt opp i skyene av hele selskapet. Sånt er stas. Men kanskje dette ikke det første jeg kommer til å lage om jeg får italienske gjester på besøk – tror kanskje jeg bryter et par av deres pastaregler her med næringsgjær, peanøttsmør og miso. Men igjen – hvorfor ikke?

Ingredienser til 4 porsjoner:
- 400 g pasta
- 1 søtpotet
- 200 g grønnkål
- olje til steking
- salt og pepper
- 1 dl peanøttsmør
- 1 dl vann
- saften fra en halv sitron
- 2 ss miso (helst hvit. Kan evt erstattes med soyasaus)
- 0,5 dl næringsgjær
- 1 kinesisk hvitløk
Framgangsmåte:
Kok pasta etter anvisning på pakken. Skrell søtpotet og skjær den i terninger. Snitt grønnkål.
Varm opp olje til medium/høy varme i en panne. Start med å steke søtpotetterningene i 3-4 minutter, ha deretter i grønnkål. Stek til potetbitene er møre. Ha på salt og pepper.
Ha peanøttsmør, vann, sitronsaft, miso, næringsgjær, hvitløk og litt salt i en foodprocessor eller blender og kjør til det er helt jevnt. Spe eventuelt med litt vann for en tynnere saus.
Ha den ferdigkokte pastaen over i pannen med grønnsakene, hell på sausen, la det putre i et par minutter og server deretter retten – rykende varmt skal det være.
