

Vegansk ukemeny: Uke 48, 2017
Ny spennende ukemeny med gode smaker av både høst og vinter!
Her finner du ukens handleliste.
Kommentarer til handlelisten:
- Du kan bruke tørka og hermetiske kikerter om hverandre. Bruker du hermetiske må du ca doble mengden, og da dropper du bløtlegging og koking – det holder å sile av laken og å varme kikertene opp
- Det samme gjelder for sorte bønner, men de trenger ikke å bløtlegges (i alle fall ikke så lenge. En time eller to holder i massevis)
- Bukkehornkløver kan være vanskelig å få tak i. Det gjør ingenting om du dropper det i oppskriften
- Vi skal både bruke grønn chili og jalapeño denne uken. Det går helt fint å kun kjøpe en av sortene og bruke i begge oppskriftene
- Hvis du ikke finner/har chipotlepulver så går det greit. Det kan erstattes av chilipulver, men min favorittmåte å erstatte det på er 50/50 chilipulver og røkt paprikapulver
Mandag: Fru Timians tomatsuppe
Ekstra mettende og god tomatsuppe som hele familien elsker.

Nydelig indisk kikertrett med kokos.

Nydelig sopp pakket inn i knasende butterdeig.

Torsdag: Pasta i chili- og hvitløkssaus
Oppskriften er god som den er, men det er også rom for å tilsette forskjellige grønnsaker. Kast noen brokkolibuketter i kokevannet de siste minuttene, stek litt sopp i panna eller ha i tynne strimler av squash og gulrøtter for eksempel.

Lyst å et aldri så lite alternativ til fredagstacoen? Hvorfor ikke prøve seg på nachossuppe med bønner, tomater og chili?

Lørdag: Søtpotet- og maisburger
Nydelig texmexburger med kikerter, søtpotet, mais, chipotle og hvitløk. Smaker ekstra godt servert med nylaget guacamole.

Herlig lasagne med masse grønnsaker og nøtter.
