vegansk indisk blomkålpakora oppskrift vegetarbloggen

Fritert blomkål på indisk vis

Spicy og panerte blomkålbiter er en herlig indisk forrett eller siderett. 

Jeg elsker, elsker indisk mat – og jeg er særdeles smak for frityrstekt mat. Jeg er heller ikke redd for å frityrsteke noe i vanlig gryte hjemme – men jeg er veldig forsiktig og følger godt med hele tiden i tilfelle det skulle bli for varmt.

Disse blomkålbitene panerer vi i en røre av kikertmel, vann og krydder, steker de så de får en sprø skorpe ytterst, og så spiser vi de rykende varme med mangochutney til. Enkelt og greit!

Ingredienser:

  • 2 dl kikertmel
  • 1 dl vann
  • 2 ts garam masala
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts salt
  • 1 blomkål
  • olje til fritering
  • mangochutney til servering

Framgangsmåte:

Visp sammen kikertmel, vann, garam masala, gurkemeie og salt i en bolle.

Del blomkål i buketter.

Varm opp oljen til medium/høy varme i en tykkbunnet kjele. Ha klar lokk. Du trenger 4-5 cm olje i kjelen, ikke mer. Dekk en tallerken med rent kjøkkenpapir. Test at oljen er varm med å dryppe i en dråpe kikertrøre. Flyter den og freser litt så er oljen varm nok.

Dypp blomkålbukettene i røren slik at de blir helt dekket, frityr dem deretter til de blir gylne. Legg de over på kjøkkenpapiret slik at fettet får renne av.

Når du friterer er det veldig viktig å passe på gryten hele tiden. Merker du at det begynner å røyke fra oljen så er den allerede for varm – ta da gryten rett av varmen og ha på lokk for å hindre at det skal ta fyr. Det skader heller aldri å ha brannteppe tilgjengelig på kjøkkenet.

Servér blomkålbitene varme med mangochutney.

FLERE OPPSKRIFTER MED BLOMKÅL FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *