

Indiske rosenkålboller
Knasende gode grønnsaksboller med masse smak av India! Perfekt smårett med en god chutney til, eller i kombinasjon med flere indiske retter.
Okei, dette er perfekt restemat. Det står rosenkålboller i tittelen, men du kan bruke avskjær fra alt av kål her. Trenger du ikke stilken fra brokkolien i en oppskrift? Skjær den i tynne strimler og ha i! Blomkålstilken? Samme teknikk. Har du litt hodekål eller grønnkål til overs som du ikke fikk brukt i en annen rett? Snitt de og bruk her. Det meste funker.

Ingredienser:
- 300 g rosenkål (eller andre kålsorter som nevnt over)
- 2 dl kikertmel
- 1 ts gurkemeie
- 1 ts garam masala
- 0,5 ts chilipulver
- 0,5 te bakepulver
- 1 ts salt
- 2 ts lønnesirup
- 1 dl vann
- olje til fritering

Framgangsmåte:
Kok opp vann i en liten gryte. Skjær rosenkålene tynne med en ostehøvel eller tilsvarende, og kok de i et par minutter. Sil av vannet og prøv å presse overflødig vann ut.
Rør sammen kikertmel, gurkemeie, garam masala, chilipulver, bakepulver, salt, lønnesirup og vann i en bolle. Blir det for tynt må du ha i mer kikertmel.
Vend inn rosenkålskivene. Form små boller av blandingen, og legg de over på et ark bakepapir eller tilsvarende.
Varm opp godt med olje i en liten tykkbunnet gryte eller panne – et par centimeter høyde må det være. Ha forsiktig i bollene og la de frityrstekes til de er gylne – cirka 3-4 minutter. Legg de over på rent kjøkkenpapir slik at overflødig olje får renne av, server de deretter rykende varme.
Rosenkålbollene smaker supert med en chutney til, eller i kombinasjon med andre indiske retter.

FLERE OPPSKRIFTER MED ROSENKÅL FINNER DU HER.
