Gulrothummus

Nydelig kremet dip med kikerter, gulrøtter og masse gode smaker fra Midtøsten.

Jeg blir visst aldri lei av hummus! Denne varianten er med herlige ovnsbakte gulrøtter, og passer supert på kjeks, som burgertilbehør eller med falafler. Blant annet.

Ingredienser til en stor skål:

  • 4 dl tørka eller 2 bokser/esker (ca 8 dl til sammen) kikerter
  • 2 ss olivenolje
  • 8 gulrøtter
  • 2 sjalottløk
  • 4 kinesiske hvitløk
  • 2 ts salt
  • 2 ts paprikapulver
  • 1 ss lønnesirup
  • saften fra ca en halv sitron
  • 1 ts røkt paprikapulver
  • 2 ss tahini
  • 1-2 dl vann

Framgangsmåte:

Start med kikertene. Bruker du tørka så må de bløtlegges over natten (eller i minst 8 timer) for så å kokes møre. 1 teskje natron i kokevannet gjør underverker om du vil ha en silkemyk hummus. Bruker du hermetiske kikerter så holder det å sile av laken og å skylle kikertene i litt kaldt vann.

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Finn fram en ildfast form og gni den inn med olivenolje.

Skrell gulrøtter og løkene og skjær i mindre biter. Fordel disse utover i den ildfaste formen, dryss over salt, paprikapulver og lønnesirup. Sett i ovnen og bak i ca 30 minutter, til grønnsakene er møre og ikke så veldig brente.

Ha kikertene i foodprocessoren, tilsett de bakte grønnsakene, sitronsaft, røkt paprikapulver og tahini. Kjør til du har en helt jevn hummus. Spe med vann for å få rett konsistens. Smak eventuelt til med litt mer salt og hummusen er klar! Server varm, lun eller kald.

På bildene har jeg toppet hummusen med vårløk og sesamfrø. Litt olivenolje smaker også godt på toppen.

FLERE HUMMUSOPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

4 Comments

  1. Nam. Hummus er jo så sykt godt!

    1. Mari Hult

      Det er jo det 😀

  2. Moina Hall

    Start med kikertene. Bruker du hermetiske så må de bløtlegges over natten (eller i minst 8 timer) for så å kokes møre. – ville bare informere om mulig skrivefeil. Hørtes elles godt ut!

    1. Mari Hult

      Aiai, takk for beskjed!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *