

Karamelliserte gulrøtter
Nyyyydelig myke gulrøtter med karamellisert skorpe og ristet sesamsmak.
NB. Dette er ikke en dessertoppskrift! Istedenfor så retten super som tilbehør til middag, spesielt om du beveger deg i den asiatiske delen av smaksskalaen. Sammen med ris, nudler eller quinoa fungerer de også som hovedrett.

Ingredienser:
- 0,5 kinesisk hvitløk
- 1 sjalottløk
- 2 cm ingefær
- 3-4 gulrøtter
- 1 vårløk
- 3 ss soyasaus
- 3 ss lønnesirup
- 1 ts eplesidereddik (eller annen lys eddik)
- 1 ss sesamolje
- 1 ss olje til steking
- 2 ss sesamfrø
Framgangsmåte:
Finhakk hvitløk, sjalottløk og ingefær. Skrell gulrøttene og skjær de i ringer. Skjær også vårløk i ringer.
Rør sammen soyasaus, lønnesirup, eddik og sesamolje.
Varm oljen til medium varme i en panne. Ha først i hvitløk, sjalottløk og ingefær og la det surre i et par minutter. Tilsett deretter gulrøttene og la det surre i et par minutter til.
Hell på sausen, og la det hele putre til den er helt karamelisert. Ha over i serveringsskål og topp med vårløk og sesamfrø.

FLERE OPPSKRIFTER MED GULRØTTER FINNER DU HER.
