veganske karameliserte gulrøtter oppskrift

Karamelliserte gulrøtter

Nyyyydelig myke gulrøtter med karamellisert skorpe og ristet sesamsmak.  

NB. Dette er ikke en dessertoppskrift! Istedenfor så retten super som tilbehør til middag, spesielt om du beveger deg i den asiatiske delen av smaksskalaen. Sammen med ris, nudler eller quinoa fungerer de også som hovedrett.

Ingredienser: 

  • 0,5 kinesisk hvitløk
  • 1 sjalottløk
  • 2 cm ingefær
  • 3-4 gulrøtter
  • 1 vårløk
  • 3 ss soyasaus
  • 3 ss lønnesirup
  • 1 ts eplesidereddik (eller annen lys eddik)
  • 1 ss sesamolje
  • 1 ss olje til steking
  • 2 ss sesamfrø

Framgangsmåte: 

Finhakk hvitløk, sjalottløk og ingefær. Skrell gulrøttene og skjær de i ringer. Skjær også vårløk i ringer.

Rør sammen soyasaus, lønnesirup, eddik og sesamolje.

Varm oljen til medium varme i en panne. Ha først i hvitløk, sjalottløk og ingefær og la det surre i et par minutter. Tilsett deretter gulrøttene og la det surre i et par minutter til.

Hell på sausen, og la det hele putre til den er helt karamelisert. Ha over i serveringsskål og topp med vårløk og sesamfrø.

FLERE OPPSKRIFTER MED GULRØTTER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *