Grov guacamole

Nok en oppskrift på guacamole ja! Men hvorfor ikke – det må jo være verdens beste dip?

Denne gangen så lager jeg en veldig grov variant med masse tekstur. Denne passer ikke kjempebra på tortillachips (vond å få tak i liksom), men er helt super i tacos og burritos. Den grove guacamolen kan også serveres til for eksempel burgere.

Er du veldig glad i avokadosmaken så har du i et par ekstra av den. Blir det fort for sterkt for deg kan du ta mindre (eller helt kutte ut) chili.

Ingredienser: 

  • 1 avokado (eventuelt flere)
  • 1 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1 jalapeño (mindre om du ikke liker det så spicy)
  • 2 kirsebærtomater (eller 1 litt større tomat)
  • 1 kvast koriander
  • 1 lime
  • salt og pepper

Framgangsmåte: 

Rens avokadoen og skjær den i terninger. Grovhakk sjalottløk, hvitløk og jalapeño. Skjær tomater i båter og hakk koriander.

Rør alt sammen i en bolle, rør litt kraftig slik at avokadoen knuses litt, men ikke helt. Press i limesaft, rør sammen og smak til med salt og pepper.

Servér!

FLERE VEGANSKE MEKSIKANSKE OPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *