vegansk vegetarisk pasta alfredo oppskrift vegetarbloggen

Sopp Alfredo

Pasta i en nydelig kremet saus, toppet med sprøstekt sopp og frisk basilikum. 

Kanskje jeg aldri kommer til å bli lei av pasta. Vi skal ikke se bort fra det. Og stort sett så tenker jeg at “jo enklere, jo bedre”. På supertravle hverdager der jeg spiser middag mens jeg lener meg over kjøkkenbenken så betyr det pasta vendt i litt stekt chili og hvitløk. Men har jeg si, ti minutter ekstra, da lager jeg en god saus til – og veldig ofte ender det med en alfredo. Sausen lages vel tradisjonelt med massevis av fløte, smør og ost, men etter min erfaring får vi til mange fullgode veganske alternativer (håper jeg ikke blir nektet fra Italia på livstid for å påstå dette).

I dagens saus har jeg brukt en kombinasjon av blomkål og potet for å få det kremet og godt, og på toppen av festen serverer jeg sprøstekt sopp. Bare fordi jeg liker å være litt rebelsk.

Ingredienser til 2 porsjoner: 

 • 1 ss olje til steking
 • 1 liten/mellomstor blomkål
 • 1 mellomstor/stor potet
 • 2 ss usalta cashewnøtter
 • 5-6-7 aromasopp (evt sjampinjong eller annen sopp du er glad i)
 • 200 g spagetti (evt annen pasta)
 • salt og pepper
 • 1 ts løkpulver
 • 1 ts hvitløkspulver
 • 3 ss næringsgjær
 • 1 ss olivenolje
 • saften fra en halv sitron
 • 1-2 dl vann
 • basilikum til servering

Framgangsmåte: 

Kok opp vann i to gryter. Den ene til grønnsaker (trenger ikke være så stor), den andre til spagetti (den trenger litt mer plass). Finn også fram en stekepanne og ha i litt olje (du kan vente litt med å skru på varmen).

Del blomkålen i buketter. Skrell poteten og skjær den i terninger. Skjær soppen i fire.

Ha blomkål, poteter og cashewnøtter i den minste gryten og kok til grønnsakene er myke. Ha spagetti i den andre gryten og kok til al dente-konsistens. Varm opp stekepannen med oljen i og stek soppen gyllen på høy varme. Krydre med salt og pepper.

Ha blomkål, poteter og cashewnøtter i en foodprocessor eller blender. Ha også i 1 ts salt, 1 ts pepper, løkpulver, hvitløkspulver, næringsgjær, olivenolje, sitronsaft og litt vann. Kjør til du har en helt jevn saus, spe med resten av vannet for ønsket konsistens.

Hell sausen tilbake i gryten og varm den skikkelig opp. Vend inn pastaen. Fordel i pastaskåler, topp med sopp, basilikum og enda litt mer pepper.

FLERE VEGANSKE PASTAOPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

1 Comment

 1. Elisabeth

  Nam, denne ser fantastisk ut! Gleder meg til å prøve. Takk for at du deler! 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *