vegansk vegetarisk mac n cheese oppskrift

Vegansk mac ‘n’ cheese

Makaroni og brokkoli vendt i en kremet saus med ostesmak. Comfort food med stor C!

Ingredienser til 2 porsjoner:

  • 4 dl makaroni eller annen pasta
  • 1 brokkoli
  • 6 dl vann
  • 1 potet
  • 1 gulrot
  • 1 dl cashewnøtter
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 ts hvitløkpulver
  • 1 ts løkpulver
  • 1 ts sennep
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss olivenolje
  • 5 ss næringsgjær
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ss sriracha eller sambal oelek
  • salt og pepper
  • evt basilikum og rosepepper til å ha på toppen

Framgangsmåte:

Kok makaroni etter anvisning på pakken. Skjær brokkolien i buketter og ha disse i de siste 2-3 minuttene av koketiden. Sil av vannet.

Kok opp 6 dl vann i en gryte. Skrell potet og gulrot, skjær i mindre biter og ha i, ha også i cashewnøttene. La det koke til grønnsaksbitene er møre.

Ha det hele (inkl vannet) over i en foodprocessor (pass på at du ikke brenner deg). Tilsett tomatpuré, hvitløkpulver, løkpulver, sennep, soyasaus, olivenolje, næringsgjær, sitronsaft, paprikapulver og sriracha og kjør til du har en helt jevn saus. Smak til med salt og pepper.

Hell sausen tilbake i gryten, rør inn makaroni og brokkoli og servér det hele rykende varmt. På bildet er retten toppet med basilikum og rosepepper. 

FLERE VEGANSKE PASTAOPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

3 Comments

  1. Kan man erstatte nøttene med noe annet? Tåler ikke nøtter! Boooo.

    Ser kjempegodt ut da. <3

  2. Anne Müller

    Kan jeg bruke solsikkekjerner eller gresskarkjerner istedenfor nøtter? Tåler ingen typer nøtter (ei heller mandler)

    1. Mari Hult

      Det går nok fint 🙂 Jeg foretrekker gresskarkjerner, solsikke og pinje som erstatning for nøtter.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *