vegansk vårløkdip vegetarbloggen oppskrift vårløk

Vårløkdipp

En nydelig kremet dipp med rund løksmak – perfekt til grønnsaker, chips, på kjeks og i salater. 

Ingredienser:

  • 2 vårløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1 ts olje til steking
  • 1 dl usøtet soyamelk
  • 0,5 dl vann
  • 1 dl næringsgjær
  • 2 ss hvetemel
  • 0,5 dl cashewnøtter
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts muskat
  • pepper

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Finn fram en liten ildfast form.

Skjær vårløk i ringer, riv eller finhakk hvitløk. Varm opp oljen til medium varme i en liten gryte eller panne. Ha i vårløk og hvitløk og la det surre til det er mykt.

Ha soyamelk, vann, næringsgjær, hvetemel, cashewnøtter, salt, muskat og pepper i en foodprocessor og kjør til du har en helt jevn saus. Hell over i gryten eller panne, og la det hele koke opp mens du rører jevnlig. Er du redd det er for tykt så er det lov å spe med litt mer vann.

Når det koker så tar du gryten av varmen, og heller det hele over i den ildfaste formen. Sett dippen inn i ovnen og bak i cirka 10 minutter – til den begynner å bli gyllen på toppen.

Dippen smaker godt både varm, lun og kald.

FLERE VEGANSKE SAUSER OG DIPPER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *