

Vårløkdipp
En nydelig kremet dipp med rund løksmak – perfekt til grønnsaker, chips, på kjeks og i salater.

Ingredienser:
- 2 vårløk
- 1 kinesisk hvitløk
- 1 ts olje til steking
- 1 dl usøtet soyamelk
- 0,5 dl vann
- 1 dl næringsgjær
- 2 ss hvetemel
- 0,5 dl cashewnøtter
- 0,5 ts salt
- 0,5 ts muskat
- pepper
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Finn fram en liten ildfast form.
Skjær vårløk i ringer, riv eller finhakk hvitløk. Varm opp oljen til medium varme i en liten gryte eller panne. Ha i vårløk og hvitløk og la det surre til det er mykt.
Ha soyamelk, vann, næringsgjær, hvetemel, cashewnøtter, salt, muskat og pepper i en foodprocessor og kjør til du har en helt jevn saus. Hell over i gryten eller panne, og la det hele koke opp mens du rører jevnlig. Er du redd det er for tykt så er det lov å spe med litt mer vann.
Når det koker så tar du gryten av varmen, og heller det hele over i den ildfaste formen. Sett dippen inn i ovnen og bak i cirka 10 minutter – til den begynner å bli gyllen på toppen.
Dippen smaker godt både varm, lun og kald.

FLERE VEGANSKE SAUSER OG DIPPER FINNER DU HER.
