veganske linseboller oppskrift vegetarbloggen

Linsekaker

Særdeles anvendelige middagskaker med sopp, linser og masse godt krydder. 

Ja disse kan du nesten servere med absolutt alt! De smaker godt bare med en salat og en god dip, men kan også brukes i pasta, i pitabrød, på pizza og med kjøttkaketilbehør. Lager du de litt større kan du servere de som sliders eller burgere.

Ingredienser til 4 porsjoner:

  • 4 dl tørka eller 2 bokser/esker (ca 4 dl hver) grønne eller brune linser
  • 2 ss linfrø
  • 5 ss varmt vann
  • 200 g sopp
  • 2 ss olje til steking
  • Salt og pepper
  • 2 ts løkpulver
  • 2 ts hvitløkpulver
  • 1 ts spisskummen
  • 2 ts oregano
  • 1 ts paprikapulver
  • 1-2 dl havregryn
  • 2 ss olje

Framgangsmåte:

Start med linsene. Bruker du tørka må de kokes møre (og gjerne bløtlegges litt i forkant). Bruker du hermetiske så holder det å sile laken av og skylle linsene i litt kaldt vann.

Knus linfrøene i en kaffekvern eller tilsvarende. Ha de i en liten bolle sammen med det varme vannet, rør sammen og la det stå litt.

Grovhakk sopp. Ha den i en foodprocessor og kjør til ganske små biter. Varm opp oljen til høy varme i en stekepanne. Ha i soppbitene og stek til det begynner å bli gyllent. Ha på salt og pepper og ha deretter soppen tilbake i foodprocessoren. Ha også i linsene, linfrøblandingen, løkpulver, hvitløkpulver, spisskummen, oregano og paprikapulver. Kjør til du har en grov farse – det skal være både hele og halve biter av linsene igjen. 

Ha farsen over i en bolle og vend inn havregryn til du har en fin og fast deig.

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepulver og gni det inn med olje. Form kaker av farsen og fordel utover stekebrettet. Stek i 20-25 minutter, vend gjerne på bollene underveis slik at de blir jevnt stekte.

Server linsekakene rykende varme. De smaker godt bare med en salat og en god dip, men kan også brukes i pasta, på pizza og med kjøttkaketilbehør. 

FLERE OPPSKRIFTER MED LINSER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *