veganske rosenkåkchips oppskrift vegetarbloggen

Rosenkålchips

Knasende og smakfulle chips laget av selveste rosenkålen!

Du har ikke vært veganer eller hipster de siste årene uten å ha prøvd grønnkålchips. De fleste elsker det, noen hater det, og noen ekstra heldige har gått videre og lært seg å lage rosenkålchips! Jeg har akkurat blitt hekta, og synes det er en helt fabelaktig snack.

Skal du ha rosenkål til middag så napper du av de ytterste bladene av rosenkålen til chips, og bruker kjernene til det du hadde tenkt, så får du både i pose og sekk liksom. Chipsene passer best som snacks, de er gode som en liten tapas, og du kan servere de som tilbehør til det meste av middagsretter.

Ingredienser:

  • 300 g rosenkål
  • 4 ss olje
  • 1 ts chilipulver
  • 0,5 ts paprikapulver
  • 0,5 ts løkpulver
  • 0,5 ts hvitløkpulver
  • 1 ss næringsgjær
  • 1 ts salt

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir. Riv av så mange blader du klarer fra rosenkålen (kjernene som blir igjen er supergode å steke som tilbehør til middag, rive og ha i vegetarburgere etc).

Rør sammen olje, chilipulver, paprikapulver, løkpulver, hvitløkpulver, næringsgjær og salt i en bolle. Ha i rosenkålbladene og vend godt sammen.

Fordel det hele utover stekebrettet. Vend på chipsen hvert femte minutt, og stek til de er sprø. Servér rosenkålchipsene varme, lune eller kalde. 

FLERE OPPSKRIFTER MED ROSENKÅL FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *