

Vegansk ukemeny: Uke 45, 2017
Herlig vegansk høstmiljø med syv kjøttfrie middagsretter pluss handleliste.
Kommentarer til handlelisten:
- 1 kinesisk hvitløk kan erstatte 2 hvitløksfedd og veice versa. I handlelisten har jeg omgjort alt til kinesiske hvitløk, men du styrer selv hva du kjøper
- havsalt og vanlig salt kan du også bruke om hverandre – ikke vits å kjøpe to sorter
- når det kommer til bønner og kikerter så kan du bruke hermetiske eller tørka. Kjøper du hermetiske så er det dobbel mengde av om du kjøper tørka. Linsene i disse oppskriftene bør være tørka (og ikke hermetiske)
- nesten alle rettene denne uken har tomater i seg. I handlelisten så mener jeg tomater av vanlig størrelse, men kjøp gjerne litt ulike sorter og bruk kombinasjoner av disse i rettene! Spesielt i nachosen blir det bra med forskjellige tomatsmaker.
Mandag: Kikertgryte med kokosmelk og røde linser
Nydelig thaimiddag med alt som er godt!

Pasta med masse grønnsaker – supert om du har grønnsaksrester liggende som du trenger å bli kvitt.

Nydelig krydret linsegryte, server med ris og kok opp ekstra slik at du har til morgendagens middag også.

Torsdag: Stekt ris med mango og erter
Risrester fra middagen i går sa du? Da er stekt ris selvskreven på bordet i dag!

En litt sunnere nachos der vi bruker herlig smakfull søtpotet istedenfor tortillachips.

Indisk på en lørdag er aldri feil! Vil du slå skikkelig på stortromma så anbefaler jeg å servere denne sammen med biryani og saag aloo.

Søndag: Spagetti i peanøttsaus
Pasta og peanøtter er en utrolig fin kombi! Her servert med herlig brokkoli, vårløk og sesamfrø.
