Dagens viktigste måltid

Jeg elsker frokost! Og nå tenker jeg ikke på den i full fart når jeg allerede er for sent ute til jobb, nei, jeg tenker på den gode, lange helgefrokosten med aviser, nytrukket kaffe og gode samtaler. Den elsker jeg. Da jeg var liten samlet alltid familien seg rundt frokostbordet i helgene. Om lørdagen hadde far gått og kjøpt rundstykker, på søndagen var det fra fryseren. Det eneste som kunne ødelegge magien var om noen forsynte seg av alle “toppene” (de med valmuefrø vet du), mens lille Mari måtte sitte igjen med bunnene. Men det skjedde strengt tatt aldri.

Nei, nystekte rundstykker med valmuefrø er skikkelig barndomsnostalgi for meg, og jeg prøver å holde på den tradisjonen selv om jeg er voksen og har flyttet hjemmefra for lengst. Familiemedlemmer er gjerne byttet ut med venninner på besøk, men maten på bordet er den samme. Nystekte rundstykker fra fryseren, aller helst med valmuefrø på toppen.

Tingen med rundstykkene fra fryseren er at de smaker så nydelig ferskt. De blir som nystekte, varme og sprø i toppen, og det lukter godt i hele huset. Og det er ikke tilfeldig at de smaker ferskt – når de blir bakt så fryses de ned umiddelbart etterpå, slik at de eldringsprosessen stopper, og de fremstår like friske når de varmes opp igjen. Frossent brød og frosne rundstykker føles derfor mye ferskere enn brød som kan ha stått i en butikk i over 20 timer.

I tillegg så må jeg innrømme at det blir mye mindre rester når jeg kun trenger å steke det jeg trenger. Ikke mange ferske brød er beregnet på husstander på en person, for å si det sånt. Ja til mindre matsvinn!

Her har jeg brukt de glutenfrie valmuerundstykkene til Fria, supergode for alle (ikke bare allergikere). Det er mye spørsmål etter glutenfrie oppskrifter til bloggen her, så jeg regner virkelig med at disse kommer til å gå rett hjem hos dere og. Rundstykkene finner du i den glutenfrie fryseren i godt assorterte dagligvarebutikker, og har du brukt Fria tidligere så vil du merke at det er nytt design og oppdaterte oppskrifter på alle produktene.

På toppen har jeg to av favorittpåleggene mine – vegansk cheddarost fra Violife og vegansk salami fra Wheaty. I glasset er det hasselnøttmelk, i koppen nytrukket kaffe, og som alltid er det frukt, bær og tomater på frokostbordet hjemme hos meg.

Følg gjerne Fria på Facebook for inspirasjon, og send de en melding om du lurer på hvor du kan få fatt i produktene der du bor!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *