Sprøstekt tofu

Sprø og smakfulle biter – perfekt for deg som er skeptisk til tofu!

Har du tofuskrekken? Eller er du kanskje en av de som har hørt så mye bra om den hvite, gummilignende råvaren men er veldig usikker på hvordan du skal få den spiselig? Da er dette oppskriften for deg!

Disse tofubitene blir panert i en skikkelig smakfull marinade – resultatet er sprø og god tofu med masse smak! Jeg pleier *kremt* å spise de rett fra skålen som snacks, men har du litt tålmodighet så anbefaler jeg de med et par gode dipper, i salater, i pastaretter og på pizza. For eksempel. Bitene er rett og slett veldig anvendelige.

NB: En pakke tofu blir utrolig raus her – vi fikk to skåler som på bildene av 400 gram tofu. Så avhengig av hvor mye annet du serverer så vil jeg anta at oppskriften holder til 4-8 porsjoner.

Ingredienser:

 • 1 pakke fast tofu (3-400 g)
 • 1,5 dl vegansk majones
 • 2 ss chilipaste (sambal oelek eller Sriracha funker)
 • 2 ss lønnesirup
 • 1 ss hvitvinseddik (eller annen lys eddik)
 • 1 dl maisstivelse
 • 1 ts salt
 • 1-2 dl olje til steking
 • vårløk og/eller gressløk

Framgangsmåte:

Pakk tofuen inn i litt rent kjøkkenpapir og press forsiktig på den for å få ut mest mulig av væsken. Skjær den deretter opp i terninger på størrelse med en.. helt vanlig terning.

Finn fram to små boller. I den ene rører du sammen majones, chilipaste, lønnesirup og hvitvinseddik – i den andre maisstivelse og salt.

Varm opp oljen til medium varme i en tykkbunnet panne. Jeg pleier å ha noen centimeter olje slik at tofuen blir fritert, foretrekker du mindre olje så går det fint det også.

Vend tofuterningene i majonesblandingen, deretter i maisstivelsen. Stek de deretter sprø i pannen. Legg de over på rent kjøkkenpapir etter steking, slik at litt fett renner av.

Skjær vårløk i ringer. Dryss de og/eller gressløk over tofuen, server rykende varmt!

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER MED TOFU. 

3 Comments

 1. Ingebjørg

  Supergode! Men hvordan får jeg majonesblandingen til å henge fast på tofuen? Kan de stekes i ovnen i stedet? (Aldri laget tofu før 🙂 )

  1. Mari Hult

   Den henger på av seg selv liksom 🙂

   1. Ingebjørg

    Min falt av i oljen 🙂 Får teste igjen!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *