veganske sliders oppskrift

Quinoaburgere

Nydelige og proteinrike vegetarburgere med linser og quinoa. 

Denne oppskriften fant jeg på pranava.no, bloggen til Jartrud Høstmælingen, for en evighet siden, og jeg har hatt skikkelig lyst å teste den ut. Men noen ting bare fortsetter å havne bak i køen, en gang hadde jeg ikke tid, en gang hadde jeg ikke quinoa, en gang ikke kikertmel, en gang hadde jeg bare lyst på noe annet. Dere vet kanskje hvordan det er?

Men endelig – endelig fikk jeg laget de – og de leverte virkelig! Jeg lagte de store som burgere, men de fungerer også som sliders eller små boller. Jeg justerte bittelitt på originaloppskriften, og stekte burgerne i ovn istedenfor i panne, men æren for at de ble sykt gode? Den skal virkelig Jartrud ha. Sjekk ut bloggen hennes for mer grønn inspirasjon!

Ingredienser til fire porsjoner:

 • 1 dl tørka røde linser
 • 2 dl quinoa
 • 5,5 dl vann med grønnsaksbuljongpulver eller -terning
 • Ca 2 dl soltørket tomat, inkludert oljen de ligger i
 • 2 ts hvitløkspulver
 • 2 ts løkpulver
 • 2 ts spisskummen
 • 1 ts paprikapulver
 • 1 ts salt
 • 2 dl kikertmel
 • Bittelitt sitronsaft
 • Eventuelt litt havregryn.
 • Olje til steking

Framgangsmåte:

Skyll linser og quinoa i godt med vann. Kok opp vannet med buljongpulver, og ha i linser og quinoa. Kok til vannet er absorbert, dette tar cirka et kvarter. 

Ha linser, quinoa, soltørka tomat, hvitløkspulver, løkpulver, spisskummen, paprikapulver, salt, kikertmel og sitronsaft i en foodprocessor og kjør til en grov farse. Du kan eventuelt bruke stavmikser. Blir det for tyntflytende kan du supplere med litt havregryn.

Sett kaldt i 10-15 minutter før steking. Form deretter burgere av farsen, cirka en centimeter høye. 

Burgerne kan stekes i olje i stekepanne (medium/høy varme – 5-6 minutter på hver side) eller i stekeovn. Steker du i ovn så forvarmer du stekeovnen til 200 grader, og kler et stekebrett med bakepapir, fordeler burgerne utover på brettet og steker i 15-20 minutter.

Server quinoaburgerne rykende varme.

HER FINNER DU FORSLAG TIL TILBEHØR.

3 Comments

 1. Tusen takk for veldig hyggelig omtale av både blogg og oppskrift, Mari!
  Så flott at de leverte!

  1. Mari Hult

   Selv takk 🙂 🙂

 2. Benedikte

  Sinnsykt gode!! Masse deilig smak 🙂 Kan de fryses?

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *