

Spinatsuppe med smak av Thailand
Nydelig kremet og smakrik spinatsuppe toppet med sprøstekt sopp.
Så, frossen spinat. En vare jeg rett og slett nettopp har registrert. Utrolig billig, masse spinat som holder seg lenge (såfremt det er i fryseren), og lager du suppe på spinaten så har du middagen klar på et kvarter. Og nevnte jeg næringsrikt?
Her lager vi en aldeles nydelig thaisuppe med hvitløk, sitrongress, chili, galangal og kokosmelk, og på toppen har vi sprøstekt sopp. Har du det travelt så er det lov å bruke grønn karripaste istedenfor hvitløk, sitrongress, chili og galangal. Om du ikke får fatt i galangal så kan du bruke ingefær istedenfor.
Vil du har litt mer protein i retten så kan du bytte ut soppen med tofu eller kikerter (som også blir sprøstekt da).

Ingredienser til to porsjoner:
- 1 kinesisk hvitløk
- 3 cm galangal
- 0,5 grønn chili
- 1 sitrongress
- 200 g sopp
- 2 ss olje til steking
- salt og pepper
- 250 g spinat (gjerne frossen, men frisk går også helt supert)
- 1 boks (ca 4 dl kokosmelk)
- 1-2 ts sukker
- 1-2 ss soyasaus
- basilikum (gjerne thai basilikum om du får tak i) til servering
Framgangsmåte:
Skrell og riv (evt finhakk) hvitløk og galangal. Finhakk chili.
Kutt av endestykket på hver stilk sitrongress inntil ringer med lilla skjær kommer til syne. Fjern også løse, tørre, ytre lag og bruke bare de indre, svakt fargede stilkene som fremdeles sitter samlet når du kutter opp stilkene. Finhakk disse.
Skjær sopp i biter.
Varm opp 1 ss olje til medium/høy varme i en gryte, og 1 ss til høy varme i en panne. Stek soppen gyllen i pannen, krydre med salt og pepper.
I gryten har du først i hvitløk, galangal, chili og sitrongress. La det surre i 2-3 minutter. Rør deretter inn spinat og la det putre til den “faller sammen”. Hell på kokosmelk og la det hele koke opp. La det koke i 4-5 minutter. Smak til med sukker og soyasaus.
Ha over i suppeskåler, topp med sopp og basilikum. Servér rykende varmt!

FLERE OPPSKRIFTER MED SPINAT FINNER DU HER.
