

Aubergine med asiatisk vri
Nydelig forrett med aubergine, vårløk og sesamfrø i en salt, karamellaktig saus.
Aubergine er en av de grønnsakene som kan få SKIKKELIG god konsistens om den tilberedes rett. I tillegg er den veldig mottagelig for smak – så her koker vi den i en sirupaktig marinade som gjør at vi sitter igjen med aubergine som blir en fest i munnen.

Ingredienser:
- 2 cm ingefær
- 1 kinesisk hvitløk
- 2 ss hvit miso
- 2 ss eplesidereddik
- 3 ss soyasaus
- 2 ss lønnesirup
- 1 ss sesamolje
- 0,5 sitron
- 0,5 dl vann
- 1 aubergine
- 2 vårløk
- 2 ss sesamfrø
- Evt nudler til servering
Framgangsmåte:
Riv eller finhakk ingefær og hvitløk. Ha det i en stekepanne (veldig gjerne en du har lokk til), visp deretter inn miso, eddik, soyasaus, lønnesirup, sesamolje, sitronsaft og vann. La det hele koke opp.
Skrell auberginen og skjær den i skiver med tykkelse på ca 1 cm. Snitt toppen av hver skive i rutemønster. Fordel disse utover i pannen, rutemønsteret ned, ha på lokk (om du har, hvis ikke kan du prøve å dekke til pannen med aluminiumsfolie), og la det hele putre i 5-6 minutter.
Skjær vårløk i tynne ringer.
Server aubergineskivene rykende varme, hell resten av sausen de har kokt i over, topp med vårløk og sesamfrø. Smaker godt med litt nudler til.

FLERE OPPSKRIFTER MED AUBERGINE FINNER DU HER.
