vegansk aubergine oppskrift

Aubergine med asiatisk vri

Nydelig forrett med aubergine, vårløk og sesamfrø i en salt, karamellaktig saus. 

Aubergine er en av de grønnsakene som kan få SKIKKELIG god konsistens om den tilberedes rett. I tillegg er den veldig mottagelig for smak – så her koker vi den i en sirupaktig marinade som gjør at vi sitter igjen med aubergine som blir en fest i munnen.

Ingredienser:

 • 2 cm ingefær
 • 1 kinesisk hvitløk
 • 2 ss hvit miso
 • 2 ss eplesidereddik
 • 3 ss soyasaus
 • 2 ss lønnesirup
 • 1 ss sesamolje
 • 0,5 sitron
 • 0,5 dl vann
 • 1 aubergine
 • 2 vårløk
 • 2 ss sesamfrø
 • Evt nudler til servering

Framgangsmåte:

Riv eller finhakk ingefær og hvitløk. Ha det i en stekepanne (veldig gjerne en du har lokk til), visp deretter inn miso, eddik, soyasaus, lønnesirup, sesamolje, sitronsaft og vann. La det hele koke opp.

Skrell auberginen og skjær den i skiver med tykkelse på ca 1 cm. Snitt toppen av hver skive i rutemønster. Fordel disse utover i pannen, rutemønsteret ned, ha på lokk (om du har, hvis ikke kan du prøve å dekke til pannen med aluminiumsfolie), og la det hele putre i 5-6 minutter.

Skjær vårløk i tynne ringer.

Server aubergineskivene rykende varme, hell resten av sausen de har kokt i over, topp med vårløk og sesamfrø. Smaker godt med litt nudler til.

FLERE OPPSKRIFTER MED AUBERGINE FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *