Vegansk ukemeny: Uke 43, 2017

Pasta, suppe, taco og masse smaker fra Asia står på menyen denne uken. 

Her er ukens handleliste. 

Kommentarer til handlelisten: 

  • 1 kinesisk hvitløk kan erstattes av 2 hvitløksfedd og vice versa
  • i krydderlisten står både malt koriander og korianderfrø. Disse kan erstatte hverandre, slik at du eventuelt ikke trenger å handle dobblet
  • biryani masala er en indisk krydderblanding som ikke alltid er lett å gå tak i. Bruk gjerne garam masala eller annen indisk kryddermiks om det er enklere for deg
  • tørka kikerter kan erstattes av hermetiske, da dobler du mengden og dropper bløtlegging/koking. Bare sil av laken og du er good to go på mandagsmiddagen (de varmes under stekingen), på lørdagsmiddagen så må de varmes opp i gryten.

Mandag: Aloo paratha

Her snakker vi fusion! Vi tar den meksikanske quesadillaen og fyller den med indisk samosafyll. Smaksfest!

vegansk Aloo Paratha oppskrift

Tirsdag: One pot pasta med smak av Asia

Superenkel pastarett som gjør seg ferdig på egenhånd. Rask og smakfull middag!

vegansk one pot pasta oppskrift

Onsdag: Rå falafel

Raw food på en onsdag! Hvorfor ikke? Disse falaflene er kjempegode, og er ekstra sunne på denne måten.

rå falafel oppskrift

Torsdag: Potet- og vårløksuppe

Fyldig, god og med overraskende mye smak til tross for få ingredienser. Nydelig når du trenger en varmende suppe nå på høsten.

vegansk potetsuppe

Fredag: Tofutaco

Fordi hvorfor ikke? Tofu passer utmerket til fredagstacoen – i alle fall om du dynker den i smaker som i denne oppskriften.

tofu taco oppskrift

Lørdag: Spicy kikerter

Indisk på lørdagskvelden er aldri feil. Her er det kikerter i hovedrollen, servert i en tomat- og kokossaus med ris ved siden av.

kikerter vegansk oppskrift

Søndag: Bakt blomkål i kinesisk saus

Så nydelig! Så utrolig nydelig! Bakt blomkål må du bare prøve, og denne sausen passer virkelig godt sammen med blomkålen. Nøttene setter prikken over i-en.

veganske kyllingvinger bakt blomkål oppskrift

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *