

Vegansk ukemeny: Uke 43, 2017
Pasta, suppe, taco og masse smaker fra Asia står på menyen denne uken.
Kommentarer til handlelisten:
- 1 kinesisk hvitløk kan erstattes av 2 hvitløksfedd og vice versa
- i krydderlisten står både malt koriander og korianderfrø. Disse kan erstatte hverandre, slik at du eventuelt ikke trenger å handle dobblet
- biryani masala er en indisk krydderblanding som ikke alltid er lett å gå tak i. Bruk gjerne garam masala eller annen indisk kryddermiks om det er enklere for deg
- tørka kikerter kan erstattes av hermetiske, da dobler du mengden og dropper bløtlegging/koking. Bare sil av laken og du er good to go på mandagsmiddagen (de varmes under stekingen), på lørdagsmiddagen så må de varmes opp i gryten.
Her snakker vi fusion! Vi tar den meksikanske quesadillaen og fyller den med indisk samosafyll. Smaksfest!

Tirsdag: One pot pasta med smak av Asia
Superenkel pastarett som gjør seg ferdig på egenhånd. Rask og smakfull middag!

Raw food på en onsdag! Hvorfor ikke? Disse falaflene er kjempegode, og er ekstra sunne på denne måten.

Torsdag: Potet- og vårløksuppe
Fyldig, god og med overraskende mye smak til tross for få ingredienser. Nydelig når du trenger en varmende suppe nå på høsten.

Fordi hvorfor ikke? Tofu passer utmerket til fredagstacoen – i alle fall om du dynker den i smaker som i denne oppskriften.

Indisk på lørdagskvelden er aldri feil. Her er det kikerter i hovedrollen, servert i en tomat- og kokossaus med ris ved siden av.

Søndag: Bakt blomkål i kinesisk saus
Så nydelig! Så utrolig nydelig! Bakt blomkål må du bare prøve, og denne sausen passer virkelig godt sammen med blomkålen. Nøttene setter prikken over i-en.
