Nå trenger pelsdyrene oss som aldri før

Dommen mot pelsvarslerne er nok et nederlag for pelsdyrene!

Når skal denne galskapen slutte? Må vi virkelig ha pelsindustri i Norge, må den støttes av staten og må de få som avslører dyremishandlingen som skjer der bli kneblet?

Saken er denne:

I statsbudsjettet blir det i år foreslått å kutte støtten til de frivillige dyrevernsorganisasjonene, mens pelsbransjen skal få to millioner nye kroner for å pynte på fasaden. Og i gåt kom det nok et digert nederlag for dyrene.

Da ble nemlig pelsvarslerne fra Nettverk for dyrs frihet  dømt til å betale over 550 000 innen kort tid for å ha avdekket dyremishandling i minkfarmen til en pelsdyrleder her i Rogaland der jeg bor. Lagmannsretten har nå gitt pelsdyrnæringen et nytt verktøy for å kneble varslere. Dette er forferdelig.

Dyreplagere går fri mens varslere straffes

Pelsvarslerne ble i går dømt til å betale 550.000 kroner etter å ha avslørt dyremishandling i en minkfarm. Det er helt absurd at dyremishandlere går fri, mens vi som avslører dyremishandling straffes. Om vi ikke greier å betale kravet risikerer arbeidet å stoppe opp.Hjelp oss å kunne avsløre flere dyremishandlere ved å støtte innsamlingsaksjonen: http://fnd.uz/varslerne Vipps gjerne et bidrag til 91883. Hjelp dyrene – del saken!

Posted by Nettverk for dyrs frihet on Donnerstag, 19. Oktober 2017

I tingretten ble pelsvarslerne dømt til 30 dagers fengsel, men de ble frikjent for bondens erstatningskrav. Dette ble anket til Gulating lagmannsrett, som nå har konkludert med at aktivistene må betale. Og ikke bare må de betale erstatningskravet til pelsbonde – de fire dømmes også til å dekke bondens saksomkostninger både i tingretten så vel som i lagmannsretten! Med et erstatningskrav på 200 000, og en total bot på 550 000 så begynner dette å bli veldig mye.

Varslere fra Nettverk for dyrs frihet har i årevis avslørt dyremishandling på norske pelsfarmer. For første gang er varslere dømt til å betale stor erstatning for å ha avdekket dyremishandling i en pelsfarm. Om ikke varslerne betaler kravet innen en kort frist risikerer arbeidet å stoppe opp.

Lurer du på hva slags avsløringer som gjørs på farmene? Her er eksempler – tatt på farmer som drives av ledere i pelsdyrindustrien (NB: sterke bilder)

Hva kan vi gjøre?

Det viktigste vi kan gjøre akkurat nå er å donere penger for å hjelpe pelsvarslerne å betale dette kravet, og for å sikre at de fortsatt kommer til å dokumentere dyremishandling på pelsfarmer.

Støtt innsamlingsaksjonen: http://fnd.uz/varslerne

Vipps gjerne et bidrag til 91883. Hjelp dyrene – del saken!

1 Comment

  1. Får ikke deltatt siden jeg er bortreist, men veldig bra at du promoterer dette. Viktigere enn noensinne i år! Lykke til!!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *