

Veganske eplemuffins
Høstens beste muffins med eple, perlesukker og kanel.
Jeg vet ikke om det er den nydelige muffinsdeigen, de saftige eplebitene inni eller kanel og karamelisert perlesukker på toppen som gjør disse muffinsene så gode – men samme kan det være! Denne oppskriften må være den beste måten å bruke opp de kortreiste eplene som det bugner av nå på høsten.

Ingredienser:
- 2 desiliter soyamelk
- 1 spiseskje eplesidereddik
- 0,75 desiliter nøytral olje
- 2 desiliter sukker
- 3,5 desiliter hvetemel
- Litt salt
- 0,25 teskje natron
- 0,25 teskje bakepulver
- 2-3 epler
- 2 ts kanel
- 2 ss perlesukker
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et muffinsbrett med 12 muffinsformer.
Visp sammen soyamelk og eplesidereddik i en bolle. Ha det stå noen minutter slik at det tykner en del. Rør inn olje og sukker.
Ha i hvetemel, salt, natron og bakepulver. Visp det hele sammen raskt og kraftig.
Skjær eplene i terninger, fjern de harde kjernene.
Fyll muffinsformene 2/3 fulle med røren, spar litt røre til slutt. Ha deretter i eplebitene, ha en spiseskje røre over der igjen, topp med kanel og perlesukker. Stek i 16-18 minutter.
Eplemuffinsene smaker godt både varme, lune og kalde. Litt pisket plantekrem eller soyais smaker supert til!

KLIKK HER FOR FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE MUFFINS.
