vegansk minestronesuppe oppskrift vegetarbloggen

Vegansk minestronesuppe

Italiensk supersuppe med bønner, pasta, urter og masse gode grønnsaker. 

Jeg er så glad i hjemmelaga supper! Denne tar ikke lange tiden (okei, kommer an på om du bruker tørka eller hermetiske bønner – men selve tilberedelsen går kjapt), og resultatet blir en supersmakfull, næringsrik og mettende suppe. Har du ikke alle grønnsakene så er det definitivt lov å variere etter hva du har liggende, her passer alt inn. Bruk gjerne en annen type pasta enn makaroni om du foretrekker det.

Ingredienser til 2 porsjoner:

  • 2 dl tørka eller 1 boks (ca 4 dl) hermetiske sorte bønner (evt andre bønner)
  • 1 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 2 selleristenger
  • 2 gulrøtter
  • 200 g aspargesbønner
  • 100 g spinat
  • 1 kvast basilikum (kan erstattes av 1 ss tørka)
  • 1 kvast oregano (kan erstattes av 1 ss tørka)
  • 1 ss olivenolje
  • 8 dl vann med grønnsaksbuljongpulver- eller terning
  • 1 boks (ca 4 dl) hermetiske tomater
  • 2,5 dl makaroni
  • salt og pepper

Framgangsmåte:

Dersom du bruker tørka bønner må de bløtlegges over natten før bruk. Bruker du hermetiske så holder det å sile av laken og å skylle bønnene i litt vann.

Finhakk sjalottløk og hvitløk. Skjær selleri og gulrøtter i skiver, snitt de aspargesbønnene og grovhakk spinat, basilikum og oregano.

Varm opp oljen til medium/høy varme i en gryte. Ha i løk, hvitløk, selleri og gulrot og la det surre i 3-4 minutter mens du rører. Ha i bønner (dersom de var tørka og bløtlagte. Bruker du hermetiske kan du vente til du har i makaronien), aspargesbønner, basilikum, oregano, bønner og vann med buljongterning og la det hele koke opp. Når det koker har du i tomater og lar det koke i 5-10 minutter. Ha deretter i makaroni og la det koke til makaronien er al dente-konsistens. Rør til slutt  inn spinat og smak til med salt og pepper.

vegansk minestronesuppe oppskrift vegetarbloggen

Server minestronesuppen rykende varm, gjerne med litt godt brød til.

FLERE VEGANSKE SUPPEOPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *