

Vegansk minestronesuppe
Italiensk supersuppe med bønner, pasta, urter og masse gode grønnsaker.
Jeg er så glad i hjemmelaga supper! Denne tar ikke lange tiden (okei, kommer an på om du bruker tørka eller hermetiske bønner – men selve tilberedelsen går kjapt), og resultatet blir en supersmakfull, næringsrik og mettende suppe. Har du ikke alle grønnsakene så er det definitivt lov å variere etter hva du har liggende, her passer alt inn. Bruk gjerne en annen type pasta enn makaroni om du foretrekker det.

Ingredienser til 2 porsjoner:
- 2 dl tørka eller 1 boks (ca 4 dl) hermetiske sorte bønner (evt andre bønner)
- 1 sjalottløk
- 1 kinesisk hvitløk
- 2 selleristenger
- 2 gulrøtter
- 200 g aspargesbønner
- 100 g spinat
- 1 kvast basilikum (kan erstattes av 1 ss tørka)
- 1 kvast oregano (kan erstattes av 1 ss tørka)
- 1 ss olivenolje
- 8 dl vann med grønnsaksbuljongpulver- eller terning
- 1 boks (ca 4 dl) hermetiske tomater
- 2,5 dl makaroni
- salt og pepper

Framgangsmåte:
Dersom du bruker tørka bønner må de bløtlegges over natten før bruk. Bruker du hermetiske så holder det å sile av laken og å skylle bønnene i litt vann.
Finhakk sjalottløk og hvitløk. Skjær selleri og gulrøtter i skiver, snitt de aspargesbønnene og grovhakk spinat, basilikum og oregano.
Varm opp oljen til medium/høy varme i en gryte. Ha i løk, hvitløk, selleri og gulrot og la det surre i 3-4 minutter mens du rører. Ha i bønner (dersom de var tørka og bløtlagte. Bruker du hermetiske kan du vente til du har i makaronien), aspargesbønner, basilikum, oregano, bønner og vann med buljongterning og la det hele koke opp. Når det koker har du i tomater og lar det koke i 5-10 minutter. Ha deretter i makaroni og la det koke til makaronien er al dente-konsistens. Rør til slutt inn spinat og smak til med salt og pepper.

Server minestronesuppen rykende varm, gjerne med litt godt brød til.

FLERE VEGANSKE SUPPEOPPSKRIFTER FINNER DU HER.
