vegansk vegetarisk ananascurry oppskrift vegetarbloggen

Ananascurry

Lettvint grønn curry med linser, brokkoli og paprika. 

Dette er en av de skikkelig raske hverdagsrettene som kan varieres i alle retninger. For det første kan du velge tørka eller hermetiske linser. De tørka trenger litt bløtlegging og litt koking, de hermetiske trenger kun å varmes opp (passer om du har det kjempetravelt). Du kan også bytte ut linsene med for eksempel kikerter. Når det kommer til ananasen, så erstattes den fint av en annen søt og saftig frukt – for eksempel mango eller nektarin. Og av grønnsaker – der kjører vi alltid på med det vi har i skuffen. Blomkål, potet og sukkererter til jeg spesielt gjør seg godt her.

Sausen lager vi av den enkle kombinasjonen currypaste, kokosmelk og limejuice. I oppskriften står det grønn currypaste, men til nøds kan du bruke rød, eventuelt det vanlige karripulveret.

Du må også gjerne bruke soyasaus istedenfor salt helt i slutten om du foretrekker det.

Ingredienser til 2 porsjoner: 

 • 2 dl tørka eller 1 eske (ca 4 dl) hermetiske grønne eller brune linser
 • ca 200 g ananas
 • 1 brokkoli
 • 1 rød paprika
 • 1 sjalottløk
 • 1 kinesisk hvitløk
 • 1 kvast koriander
 • 1 ss olje til steking
 • 1 ss grønn currypaste (evt vanlig karripulver)
 • 2 dl vann med buljongterning eller -pulver
 • 1 boks (ca 4 dl) kokosmelk
 • 1 lime
 • salt og pepper
 • ris til servering

Framgangsmåte: 

Dersom du bruker tørka linser er det greit å la disse ligge en time i kaldt vann før bruk. Bruker du hermetiske så holder det å helle av laken og å skylle linsene i litt kaldt vann. Da kan du også tilsette linsene helt til slutt i kokeprosessen, bruker du tørka må de være med fra starten av.

Skjær ananas i terninger, brokkoli i buketter, paprika i mindre biter. Finhakk sjalottløk og hvitløk, grovhakk koriander.

Varm opp oljen til medium/høy varme i en gryte. Ha i currypaste, sjalottløk og hvitløk og la det frese i et par minutter. Ha deretter i linsene, og rør det hele godt sammen. Hell på vann med buljongterning og la det koke i ca 10 minutter. Ha deretter i kokosmelken og la det koke opp. Ha i ananas, brokkoli og paprika, og la det småkoke i ca 10 minutter. Sjekk at linsene er ferdigkokte, hvis ikke må du koke det hele litt lenger.

Smak til med limesaft, salt og pepper. Server curryen med ris, topp med koriander.

FLERE VEGANSKE MIDDAGSOPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *