vegansk nektarinsalat vegetarbloggen oppskrift

Nektarinsalat med spicy blomkål

Herlig middagssalat med smaker fra Midtøsten. 

Jeg har muligens en tendens til å gi mange retter en “salat”, “gryte” eller “panne”-ending, fordi jeg ikke helt vet hva jeg skal kalle de. Det er bare å beklage. Men uansett – dette er en nydelig og mettende middagssalat med frisk smak av nektarin, herlig sprøstekt blomkål og proteinrike kikerter. Alt du trenger! Vil du gjøre ekstra stas på måltidet så smaker disse fabelaktig med hjemmebakte pitabrød til (bare nevner det).

Ingredienser til 2 porsjoner: 

  • 2 dl tørka eller 1 boks/eske (ca 4 dl) hermetiske kikerter
  • 1 sjalottløk
  • 0,5 grønn chili
  • 1 blomkål
  • 2 nektariner
  • 1 kvast koriander
  • 2 ss olje til steking
  • 1 ts korianderfrø eller malt koriander
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts karripulver
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts sukker
  • 1 lime
  • Eventuelt litt salt
  • 100 g babyspinat

Framgangsmåte: 

Begynn med kikertene. Bruker du tørka må de bløtlegges over natten (eller i minst åtte timer) for deretter å kokes møre. Bruker du hermetiske så holder det å helle av laken og å skylle kikertene i litt kaldt vann.

Finhakk sjalottløk. Skjær chili i tynne ringer. Del blomkål i buketter. Skjær nektarinene i terninger, grovhakk koriander.

Varm opp oljen til medium/høy varme i en stekepanne. Ha i sjalottløk, chili, korianderfrø, spisskummen, karropulver og gurkemeie. Fres i 2-3 minutter mens du vender på det hele. Ha deretter i blomkål og sukker, stek videre til blomkålbukettene begynner å bli gylne. Press i limesaften og smak til med salt.

Rett før servering vender du inn spinat, kikerter, nektarin og koriander. La det stå på varmen i et par minutter, så er det klart.

Servér salaten var, lun eller kald.

FLERE SALATOPPSKRIFTER FINNER DU HER.

4 Comments

  1. Kristin

    Hei 🙂 Jeg er på vei til å bli veganer, og lurer på om man kan spise kakaosmør? Og kan man spise honning, eller ikke det siden det kommer fra bier? Håper på svar 🙂

    1. Mari Hult

      Kakaosmør er innfor, honning utfor 🙂 Jeg elsker lønnesirup som erstatning for honning, synes det smaker vel så bra og er veldig greit å bruke (litt mer flytende konsistens).

  2. Etter å ha løpt rundt i 4 butikker i dag og funnet ut at nektarinsesongen er over, vil jeg bare si at eple fungerte overraskende godt som erstatning 🙂

    1. Mari Hult

      Uffda! Men godt å høre det gikk med eple… 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *